Εκδήλωση αφιερωμένη στα άτομα με αυτισμό

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Εκδήλωση αφιερωμένη στα άτομα με αυτισμό

27 Μαρτίου 2023

Εκδήλωση αφιερωμένη στα άτομα με αυτισμό

Προβολή ταινίας με ελεύθερη είσοδο, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, την Τετάρτη 5 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Με την προβολή της ταινίας «Το όνομά μου είναι Καν/My name is Khan» στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ. Φεραίου και Μεγάρων) τιμά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2/4).


Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 6 μμ. το απόγευμα και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τον Αυτισμό. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου και η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα ΑμεΑ Σοφία Ασβεστά.


Η είσοδος στην εκδήλωση και η παρακολούθηση της ταινίας είναι ελεύθερη.


«Το όνομά μου είναι Καν/My name is Khan»


Πρόκειται για ένα συγκινητικό δράμα, σε σκηνοθεσία Karan Johar, όπου ένας μουσουλμάνος Ινδός άνδρας με σύνδρομο Άσπεργκερ (μορφή αυτισμού), μετά από μια ανείπωτη προσωπική τραγωδία, ταξιδεύει σε όλη την Αμερική για να συναντήσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα και να ‘καθαρίσει’ το όνομά του, για να κερδίσει πίσω την αληθινή του αγάπη και να εμπνεύσει όλους όσους συναντά με την αθωότητα και την καλή του θέληση.


Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό


Η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό (World Autism Awareness Day) καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 18 Δεκεμβρίου 2007. Σκοπός της η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία. Ο όρος «αυτισμός» προέρχεται ετυμολογικά από τη λέξη «εαυτός» και υποδηλώνει την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του. Αν και ο αυτισμός δεν θεραπεύεται, έγκαιρες και εξειδικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας των ατόμων. Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ), 1 στα 42 αγόρια και 1 στα 189 κορίτσια που γεννιούνται, διαγιγνώσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Αυτό σημαίνει πως στην χώρα μας υπάρχουν περίπου 150.000 άτομα με Αυτισμό.