Η σημασία της αγκαλιάς στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΔΚΚΠΑ

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Η σημασία της αγκαλιάς στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΔΚΚΠΑ

22 Μαρτίου 2023

Η σημασία της αγκαλιάς στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΔΚΚΠΑ

Τον καθοριστικό ρόλο της αγκαλιάς σε παιδιά και ενήλικες θα αναλύσει τη Δευτέρα στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης ο Ιάκωβος Μαρτίδης

Ως σύμβολο, ως εικόνα και ως αίσθηση, η αγκαλιά για τον άνθρωπο είναι κάτι μοναδικό. Από την βρεφική ηλικία ως την ενηλικίωση κι από την περίοδο της κοινωνικής προσαρμογής ως την ωριμότητα, ο ρόλος της είναι κομβικός. Η διαμόρφωση της προσωπικότητας του ατόμου και η προσαρμογή του στις συνθήκες, η ασφάλεια και η ισορροπία που η αγκαλιά δημιουργεί, είναι μόνο μερικές από τις παραμέτρους της ενημερωτικής ομιλίας που διοργανώνει το ΔΚΚΠΑ Νεάπολης-Συκεών.


H εκδήλωση με τίτλο «Η καθοριστική σημασία της αγκαλιάς στο παιδί και στον ενήλικα» και εισηγητή τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Ιάκωβο Μαρτίδη, προγραμματίστηκε για την Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125).


Η διοίκηση του δήμου, ο πρόεδρος του ΔΚΠΠΑ Αριστείδης Γαλανός, η αντιπρόεδρος του Σοφία Ανδριανίδου και το ΔΣ του κέντρου, απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. «Ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο των επιλογών μας και κατά τη διάρκεια της πανδημίας φροντίσαμε για την ιατρική φροντίδα των συμπολιτών μας μέσα από τα δημοτικά ιατρεία του ΔΚΚΠΑ όταν ακόμη και ιδιώτες ιατροί αρνούνταν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Η αγκαλιά όμως, είναι κάτι που στερηθήκαμε όλοι και η εκδήλωση της Δευτέρας θα μας θυμίσει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε την ουσιαστική σημασία της για την εξέλιξη του ανθρώπου κάθε ηλικίας», αναφέρει σε σχετική δήλωση ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. «Ως Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης αφουγκραζόμαστε ακόμη και τις ανάγκες των συμπολιτών μας που θεωρητικά ίσως δεν βρίσκονται σε προτεραιότητα είναι όμως καθοριστικές για την ισορροπία στη ζωή τους» προσθέτει ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αριστείδης Γαλανός.Λίγα λόγια για τον εισηγητή


Ο Ιάκωβος Μαρτίδης είναι απόφοιτος του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική ψυχιατρική. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής εταιρείας Γνωστικής και Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, ως συγγραφέας έχει ως τώρα εκδώσει πέντε βιβλία. Εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και τη Δράμα.

-Συντονίστρια της ανοικτής συζήτησης που θα ακολουθήσει είναι η τοπική σύμβουλος Ευαγγελία Γεωργαλά.Info:

-Δευτέρα, 27 Μαρτίου

-Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης Ελ. Βενιζέλου 125)

-Είσοδος ελεύθερη