Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συλλόγων για καλό σκοπό από αυτό το Σαββατοκύριακο

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συλλόγων για καλό σκοπό από αυτό το Σαββατοκύριακο

10 Μαρτίου 2023

Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συλλόγων για καλό σκοπό από αυτό το Σαββατοκύριακο

Τουλάχιστον 80 σύλλογοι από ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία αγκαλιάζουν τη φετινή διοργάνωση – Από τα έσοδα θα ενισχυθούν ειδικά σχολεία και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Με τη συμμετοχή 80 χορευτικών συλλόγων ανοίγει αύριο την αυλαία του το 28ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συλλόγων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.


To φεστιβάλ οργανώνουν από κοινού η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) και το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης στο 1ο-5ο δημοτικό σχολείο Συκεών αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο. 


Οι εμφανίσεις των παιδικών χορευτικών έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου και για το επόμενο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου.


Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης και ο πρόεδρος της συνδιοργανώτριας ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, καλωσορίζουν τα παιδιά που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και τους δασκάλους τους και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη βοήθεια που προσφέρει ο δήμος στη συνάντηση μαθητών από ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία οι οποίοι μεταφέρουν μηνύματα ενότητας και ελπίδας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.


Aπό την πλευρά της η πρόεδρος του Εργαστηρίου Ζωή Μπαντή δηλώνει υπερήφανη εκπροσωπώντας δασκάλους και νηπιαγωγούς οι οποίοι μέσω της δουλειάς τους και του Φεστιβάλ δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν την παράδοσή τους να επικοινωνούν μεταξύ τους και να νοιάζονται για τους συνομηλίκους τους που αξίζουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή.


Από τα έσοδα του Φεστιβάλ θα ενισχυθούν το 5ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, το 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ του δήμου Νεάπολης-Συκεών.