Πανελλήνιο Ρεκόρ για την δική μας Τάνια Κεραμυδά

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Πανελλήνιο Ρεκόρ για την δική μας Τάνια Κεραμυδά

10 Μαρτίου 2023

Πανελλήνιο Ρεκόρ για την δική μας Τάνια Κεραμυδά

«Διψάω για τη συνέχεια» δήλωσε η αθλήτρια μετά το 14thFazza World Parathletics Grand Prix – «Πολλά μπράβο στην αξιοθαύμαστη αυτή μαχήτρια της ζωής και του αθλητισμού» είπε ο Σίμος Δανιηλίδης

Με μία εξαιρετική εμφάνιση, στέλνοντας τον δίσκο στα 19.53 μ., η Νεαπολίτισσα τρις χρυσή πανελληνιονίκης ΑμεΑ και κάτοχος του πανευρωπαϊκού ρεκόρ στο ακόντιο Τάνια Κεραμυδά επέστρεψε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με ένα ακόμα πανελλήνιο ρεκόρ στις αποσκευές της, αυτή τη φορά στο δίσκο. Ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου, στο 14ο Fazza World Parathletics Grand Prix, η Τάνια κατάφερε να καταταγεί όγδοη στην κατηγορία F57, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του 2016, και μάλιστα στο αγώνισμα της δισκοβολίας που δεν είναι το βασικό της.«Ήταν ένας αγώνας παγκοσμίου επιπέδου αφού ήρθανε οι καλύτερες αθλήτριες από όλο τον κόσμο. Το ότι κατάφερα να αγωνιστώ μαζί τους και να πετύχω πανελλήνιο ρεκόρ σε ένα αγώνισμα που ουσιαστικά τώρα το μαθαίνω, (το βασικό μου αγώνισμα είναι το ακόντιο) με κάνει να διψάω για τη συνέχεια! Εύχομαι να έχουμε υγεία και με τη βοήθεια του Θεού να φέρνω χαρές στον τόπο μας» σημειώνει με απόλυτη ικανοποίηση η συνδημότισσά μας Τάνια που ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό στα τμήματα του ΣΑΠΚ Νεάπολης, πρώτα στην κολύμβηση και αμέσως μετά στις ακαδημίες του στίβου τού, για περίπου 10 χρόνια μέχρι που πήρε μεταγραφή στην ομάδα του ΠΑΟΚ.Πραγματική μαχήτρια των γηπέδων αλλά κυρίως της ζωής, πρότυπο δύναμης και θέλησης για τη νέα γενιά και όχι μόνο, η Τάνια, μη θέλοντας να υποκύψει στις διαταραχές της σπάνιας αυτοάνοσης νευρολογικής νόσου (Μυασθένεια Gravis) που της παρουσιάστηκε στην πορεία, συνέχισε από το 2020, την ενασχόλησή της με το στίβο, ως αθλήτρια ΑμεΑ πια. Έκτοτε, τα χρυσά μετάλλια και τα πανελλήνια ρεκόρ σε κάθε πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι μονόδρομος για την Τάνια, η οποία εκτός από τρις χρυσή πανελληνιονίκης και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον ακοντισμό (2020,2021,2022) και του ευρωπαϊκού (2022), η μοναδική αυτή αθλήτρια αναδείχθηκε το 2022 και 1η Πανελληνιονίκης στη δισκοβολία F57 και στη σφαιροβολία F57, ενώ και η ενασχόλησή της με τα 100 μ. την είχε κατατάξει 1η Πανελληνιονίκη το 2020 και το 2021.


«Οι διακρίσεις, και μάλιστα σε πολλαπλά αθλήματα, είναι πλέον μονόδρομος για την εκπληκτική αυτή μαχήτρια της ζωής και του αθλητισμού, πρότυπο δύναμης και θέλησης για όλους μας, τη συνδημότισσά μας Τάνια, που τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει να μας προκαλεί θαυμασμό, περηφάνια και συγκίνηση. Ευχαριστούμε Τάνια» τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήριά του και τις ευχές του για ακόμα υψηλότερες διακρίσεις.