Το «Βοήθεια στο σπίτι» από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών στην ΕΡΤ3

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Το «Βοήθεια στο σπίτι» από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών στην ΕΡΤ3

9 Μαρτίου 2023

Το «Βοήθεια στο σπίτι» από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών στην ΕΡΤ3

Για το πρόγραμμα μίλησαν η κοινωνική λειτουργός Δέσποινα Καλπάκη αλλά και ο 90χρονος ωφελούμενος Κωνσταντίνος Αδαμίδης

Το έργο που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και το οποίο απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο κομμάτι της αυτοεξυπηρέτησης αποτέλεσε αντικείμενο της εκπομπής «Μέρα με χρώμα» της ΕΡΤ3.


Οι συντελεστές της επέλεξαν την υπηρεσία που λειτουργεί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για την οποία μίλησαν η κοινωνική λειτουργός Δέσποινα Καλπάκη αλλά και ο 90χρονος ωφελούμενος Κωνσταντίνος Αδαμίδης ο οποίος όπως δήλωσε στην κάμερα ότι από τους εργαζόμενους εισπράττει «αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό».


Όλες οι παροχές του συγκεκριμένου προγράμματος προς τους ωφελούμενους είναι δωρεάν, ενώ όπως τόνισε η κ. Καλπάκη η σχέση με τους ηλικιωμένους είναι αμφίδρομη, καθώς πέρα από τη φροντίδα τους, εισπράττουν από αυτή την συναναστροφή, τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοί της, πολύτιμες ευχές από καρδιάς και άπειρα χαμόγελα.


Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» απευθύνεται και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.


Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Έλσα Ποιμενίδου ενώ το ρεπορτάζ είναι της Όλγας Δαδίνη.


Videos

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» στην εκπομπή της της ΕΡΤ3 «Μέρα με χρώμα»