Ο Φραγκούλης Φράγκος μεθαύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου, στο ΛΕΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ο Φραγκούλης Φράγκος μεθαύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου, στο ΛΕΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

28 Φεβρουαρίου 2023

Ο Φραγκούλης Φράγκος μεθαύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου, στο ΛΕΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

«Ελληνοτουρκικά και Νικόλαος Πλαστήρας: ‘‘Ο Μαύρος Καβαλάρης’’» είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο πρ. υπουργός Εθνικής Άμυνας, και επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών

Με τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ, και πρ. υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φραγκούλη Φράγκο να παίρνει θέση στο βήμα, συνεχίζεται το Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στη «Γεωπολιτική της Ελλάδας και του Ελληνικού Χώρου» αποσπώντας έτσι το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών.


Ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος θα μιλήσει μεθαύριο, Πέμπτη2 Μαρτίου 2023, στις 6 μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών με θέμα «Ελληνοτουρκικά και Νικόλαος Πλαστήρας: ‘‘Ο Μαύρος Καβαλάρης’’».

Ο ομιλητής αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στην εμβληματική μορφή του στρατιωτικού και πολιτικού Νικολάου Πλαστήρα, του «Μαύρου Καβαλάρη» των Βαλκανικών Αγώνων και της Μικρασιατικής Εκστρατείας, του οποίου η έντονη στρατιωτική και πολιτική του δράση, αλλά κυρίως η ίδια η ζωή του, παραμένει έως και σήμερα ως αντικείμενο ιστορικής και πολιτικής μελέτης χάριν των πολυδιάστατων συμβολισμών που αναδύονται από αυτήν.


Σύμφωνα με τον εισηγητή, «ο Νικόλαος Πλαστήρας έχει εγγραφεί στην εθνική συνείδηση ως υπόδειγμα πατριωτισμού, αγωνιστικότητας και ανιδιοτέλειας και στην κοινή μνήμη των Ελλήνων ως υπόδειγμα δημόσιας ηθικής και αυτό είναι ίσως σημαντικότερο από οποιαδήποτε αναφορά στις λεπτομέρειες του πλούσιου βιογραφικού του, στρατιωτικού και πολιτικού, από οποιαδήποτε αναφορά σε έργα». «Τέτοια πρότυπα, όπως του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, αποτελούν διαχρονικά οι αγωνιστές που συμμετείχαν και θυσιάστηκαν σε όλους τους πολέμους, για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας στην τρισχιλιετή ιστορική πορεία του ελληνικού λαού, που με τις ηθικές αξίες και αρχές του πορεύεται σήμερα ο πολιτισμένος κόσμος», σημειώνει ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης.


Υπεύθυνη του Λαϊκού Πανεπιστημίου του δήμου Νεάπολης Συκεών είναι η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Ειρήνη Καγιαμπίνη και την ενότητα που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο έχει επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.


INFO:

-Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων)

-Ώρα έναρξης: 6 μ.μ.

-Είσοδος ελεύθερη για το κοινό