Σεμινάριο για την καλύτερη διαχείριση των εξαφανίσεων ανηλίκων και ενηλίκων

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σεμινάριο για την καλύτερη διαχείριση των εξαφανίσεων ανηλίκων και ενηλίκων

12 Φεβρουαρίου 2023

Σεμινάριο για την καλύτερη διαχείριση των εξαφανίσεων ανηλίκων και ενηλίκων

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το δήμο Νεάπολης-Συκεών ενημερώνει δημόσιους λειτουργούς και εκπροσώπους δημοτικών φορέων για τις καλύτερες πρακτικές

Σεμινάριο ενημέρωσης που απευθύνεται σε δημόσιους λειτουργούς και εκπροσώπους φορέων του δήμου Νεάπολης-Συκεών πραγματοποιεί την ερχόμενη εβδομάδα το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον δήμο Νεάπολης-Συκεών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής. Το σεμινάριο έχει θέμα τις «Καλές Πρακτικές Διαχείρισης Περιστατικών Εξαφάνισης Ανηλίκων και Ενηλίκων», τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και της Εθνικής Γραμμής για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017, τις οποίες λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες τον χρόνο και είναι στελεχωμένες με εξειδικευμένους ψυχολόγους.


Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 από τις 10.00 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125, 3ος όροφος,). Στόχος του σεμιναρίου είναι τόσο η ενημέρωση των στελεχών στις κοινωνικές υπηρεσίες δημόσιων φορέων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δύο γραμμών, όσο και η μεταφορά τεχνογνωσίας στους συμμετέχοντες για την διαχείριση περιστατικών εξαφάνισης με τη χρήση εργαλείων όπως το MissingAlertApp.


Το σεμινάριο αποτελείται από δύο μέρη: α) την ενημέρωση για τη λειτουργία της Γραμμής 116000 και την παρουσίαση των διαδικασιών που εφαρμόζει το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και β) την παρουσίαση της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής».

Για δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ ή αποστολή email στο thesspress@hamogelo.gr.


Η συμμετοχή είναι δωρεάν και παρέχεται βεβαίωσης συμμετοχής.