Σε οικογενειακό κλίμα και με ευχές για ειρήνη και υγεία η κοπή της πίτας για όλους τους εργαζόμενους του δήμου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σε οικογενειακό κλίμα και με ευχές για ειρήνη και υγεία η κοπή της πίτας για όλους τους εργαζόμενους του δήμου

7 Φεβρουαρίου 2023

Σε οικογενειακό κλίμα και με ευχές για ειρήνη και υγεία η κοπή της πίτας για όλους τους εργαζόμενους του δήμου

Σίμος Δανιηλίδης: «Λειτουργούμε σαν μία μεγάλη οικογένεια κι έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα προς όφελος του δημότη και κυρίως του δημότη που έχει ανάγκη»

Αισιοδοξία, καλή διάθεση, ανταλλαγές ευχών και πειραγμάτων και γενικότερα ένα ευχάριστο κλίμα μεταξύ εργαζομένων και αιρετών ήταν τα χαρακτηριστικά των πέντε συνολικά εκδηλώσεων κοπής πίτας που έγιναν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών σε διαφορετικές ημέρες και ώρες ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές του συνόλου των εργαζομένων στο δήμο.


Οι εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έγιναν στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, στην Τεχνική Υπηρεσία, στο εργοτάξιο του δήμου, στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων και στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης.

«Τα τρία τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολα, ούτε κανείς μπορούσε να φανταστεί πως θα είχαμε έναν πόλεμο τόσο κοντά μας μέσα στην Ευρώπη. Για αυτό, η πρώτη ευχή μας πρέπει να αφορά την ειρήνη για όλους, και μετά την υγεία, την πρόοδο, την αλληλεγγύη μεταξύ μας και την κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε στην εισαγωγή του ο δήμαρχος και συνέχισε:

«Ο δήμος μας λειτουργεί υποδειγματικά και αποτελεσματικά. Αυτό, όσο και αν το θέλει ο δήμαρχος, χωρίς εσάς δεν μπορεί να γίνει και αυτό το γνωρίζω και το εκτιμώ πέρα από τις τριβές που μπορεί να έχουμε πάνω στην ένταση της δουλειάς».


Αναφερόμενος στη μείωση του αριθμού των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια μίλησε για το πάγωμα των προσλήψεων που εφαρμόζει η κεντρική κυβέρνηση αν και οι υποχρεώσεις του δήμου αυξάνονται και τα κενά δύσκολα αναπληρώνονται. «Παρ΄ όλ’ αυτά, έχουμε φτάσει στο να θεωρούμαστε πρότυπο λειτουργίας και σας ευχαριστούμε. Επαναλαμβάνω αυτό που λέω πάντα: Επειδή έχουμε να κάνουμε με τον πολίτη και την εξυπηρέτησή του πρέπει να σκεφτόμαστε ότι όποιος έχουμε απέναντί μας πιθανότατα είναι σε δυσχερέστερη θέση από εμάς, γι’ αυτό ας δείχνουμε κατανόηση κι ας τον εξυπηρετούμε όσο καλύτερα μπορούμε», κατέληξε ο δήμαρχος.


Επιπλέον, αναφέρθηκε στα προγράμματα που υλοποιεί ο δήμος σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ όπως το «Πλησίον της σύνταξης 55-67» που αφορά άνεργους οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης. «Είναι ένα πρόγραμμα που εξυπηρετεί και τον δήμο σε διάφορες υπηρεσίες του, και το κράτος που δεν πληρώνει ένα ακόμη επίδομα εργασίας αλλά εισπράττει τις εισφορές ενός ακόμη εργαζόμενου. Ένα πρόγραμμα που βοηθάει και την πραγματική οικονομία και την αγορά αφού αυτός ο εργαζόμενος δημότης έχει μεγαλύτερη αγοραστική ικανότητα». Μάλιστα ο Σ. Δανιηλίδης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ως πρόεδρος της Κοινωνικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ για επέκταση του προγράμματος που σήμερα έχει διάρκεια 1+1 χρόνια η οποία θα αφορά όσους δεν έχουν ακόμη συνταξιοδοτηθεί και βέβαια το επιθυμούν.


Κλείνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε μία ακόμη πρωτοβουλία η οποία αφορά την εξυπηρέτηση όλων των εργαζομένων του δήμου Νεάπολης-Συκεών ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας τους από τα δημοτικά ιατρεία του δήμου στα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους γιατροί σχεδόν όλων των ειδικοτήτων.

Οι τυχεροί εργαζόμενοι που βρήκαν το φλουρί κέρδισαν από ένα γεύμα για δύο άτομα σε εστιατόριο της περιοχής.


Το «παρών» στις κοπές της πίτας έδωσαν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Τσουκαλά, οι αντιδήμαρχοι Διοικητικών Υπηρεσιών ΚΕΠ και Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης, Κοινωνικής Πολιτικής, Ιωάννα Αλεξιάδου, Τεχνικών Έργων Υποδομών και Μικροέργων, Στέλιος Γκατζές, Καθαριότητας, Θόδωρος Κυζιρίδης, Περιβάλλοντος, Παρή Γενίτσαρη, Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Τσακιρίδης, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αλεξάνδρα Τερζίδου, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, οι πρόεδροι της τοπικής ενότητας Συκεών, Ρένα Αυγερινού, της τοπικής ενότητας Νεάπολης, Χριστίνα Τερζή, της τοπικής ενότητας Πεύκων, Καίτη Αμοιρίδου.Φωτογραφίες