Αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή η διανομή προϊόντων και οι συνοδευτικές δράσεις για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή η διανομή προϊόντων και οι συνοδευτικές δράσεις για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

25 Ιανουαρίου 2023

Αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή η διανομή προϊόντων και οι συνοδευτικές δράσεις για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στο δήμο Νεάπολης-Συκεών οι οποίοι έχουν επιλέξει στη σχετική αίτηση να λάβουν προϊόντα μέσω ΤΕΒΑ θα τα παραλάβουν αύριο και μεθαύριο από τα Πεύκα.

Συγκεκριμένα μπορούν να προσέλθουν αύριο Πέμπτη 26/1/23 και μεθαύριο Παρασκευή 27/1/23 από τις 9 το πρωί ως τις 13.30 μετά το μεσημέρι στην Ελλησπόντου 15 και Δαρδανελίων 2 στα Πεύκα για να παραλάβουν προϊόντα στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος «Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-1019, του ΤΕΒΑ 2014-2020».

Σε κάθε αίτηση αντιστοιχούν τα εξής νωπά προϊόντα για κάθε μέλος της αίτησης:

1. ΒΟΕΙΟ ΚΡΕΑΣ - Τεμάχια 1 - Βάρος 1kg

2. ΧΟΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ - Τεμάχια 1 - Βάρος 1kg

3. ΜΗΛΑ - Τεμάχια 2 - Βάρος 4kg

4. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ - Τεμάχια 1 - Βάρος 2kg

5. ΠΑΤΑΤΕΣ - Τεμάχια 1 - Βάρος 2kg

ΣΥΝΟΛΟ ΚΙΛΩΝ: 10kg

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το ΑΜΚΑ τους καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν δεν προσέλθει ο ίδιος ο δικαιούχος ο εκπρόσωπός του πρέπει να έχει εξουσιοδότηση. Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως πολυμελών οικογενειών) οι ωφελούμενοι θα χρειαστούν μεταφορικό μέσο.

Η υποδοχή των ωφελούμενων και η διανομή των ειδών γίνεται με τη φροντίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών και τη συνδρομή των στελεχών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κέντρου Κοινότητας. Κατά τη διαδικασία θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid 19.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ την Παρασκευή 27/01/2023 θα γίνουν επιτόπιες ενημερώσεις σε δύο σημεία του δήμου. Κινητή μονάδα με διατροφολόγο, κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο για όποιον θέλει να ενημερωθεί ατομικά θα υπάρχει στις 10 το πρωί για τη δημοτική Ενότητα Νεάπολης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο "Η Αγάπη" της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως (Λαγκαδά 55), και στις 12 για τη Δημοτική Ενότητα Πεύκων στο χώρο της διανομής τροφίμων στα Πεύκα.