Ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ Δημήτρης Σταματόπουλος μιλά τη Δευτέρα στο πλαίσιο του ΛΕΠ

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ Δημήτρης Σταματόπουλος μιλά τη Δευτέρα στο πλαίσιο του ΛΕΠ

19 Ιανουαρίου 2023

Ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ Δημήτρης Σταματόπουλος μιλά τη Δευτέρα στο πλαίσιο του ΛΕΠ

Ο καθηγητής του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ θα μιλήσει για τους μετασχηματισμούς της Μεγάλης Ιδέας και την Ανατολική Μεσόγειο

Ως τις 13 Μαρτίου συζητάμε για τη Γεωπολιτική της Ελλάδας και του Ελληνικού Χώρου στο Κλειστό Θέατρο Συκεών

Ο νέος κύκλος ομιλιών, προβολών και διαλέξεων στο πλαίσιο του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστημίου (ΛΕΠ), ενός θεσμού 20ετούς παρουσίας επικεντρώνεται στη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο και τον χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στην πάγια επιλογή επιμόρφωσης και ενημέρωσης των ενεργών πολιτών του δήμου μας για κρίσιμα θέματα.


«Η επιλογή μας για τις διαλέξεις του Λαϊκού Πανεπιστημίου δεν βασίζεται στην επικαιρότητα, όπως εύκολα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς. Η Ελλάδα ως παράγοντας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ευαίσθητης ισορροπίας μεταξύ των γειτονικών της χωρών. Η θετική συμβολή της χώρας, είναι τόσο ζωτικής σημασίας όσο ποτέ άλλοτε, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια σκληρή πραγματικότητα για την Ευρώπη», τονίζει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Το πρόγραμμα ομιλιών, προβολών και διαλέξεων του ΛΕΠ, υπεύθυνη του οποίου είναι η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Ειρήνη Καγιαμπίνη, επιμελήθηκε στο σύνολό του ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.


Info:

Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων)

Ώρα έναρξης για τις διαλέξεις και τις προβολές: 18.00

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.