4.500 παιδιά χωρίς σχολικά γεύματα!

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

4.500 παιδιά χωρίς σχολικά γεύματα!

4 Ιανουαρίου 2023

4.500 παιδιά χωρίς σχολικά γεύματα!

Επιστολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη στη διοίκηση του ΟΠΕΚΑ για άμεση λύση του προβλήματος

Ομόφωνη υποστηρικτική απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ)

Απάντηση για την αδικαιολόγητη, για ακόμη μία χρονιά, καθυστέρηση καθώς και άμεσες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος της στέρησης σχολικών γευμάτων από τους 4.500 μαθητές των 23 Δημοτικών Σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών ζητά ο δήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης. Μάλιστα, κατόπιν επιστολής που απέστειλε στη διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ Ξένια Παπασταύρου και κοινοποίησε στους προέδρους της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας, με ομόφωνη απόφασή του, εκφράζει την υποστήριξή του στο «απολύτως δίκαιο και εύλογο», όπως το χαρακτηρίζει, αίτημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την άμεση έναρξη και την απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής σχολικών γευμάτων.


Να σημειωθεί ότι παρόμοιο πρόβλημα προέκυψε και την περσινή αλλά και την προπέρσινη χρονιά για τα παιδιά του δήμου και λύθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, κατόπιν πολλαπλών πιέσεων και παρεμβάσεων του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη.


Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην επιστολή «με δεδομένο ότι οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης λαμβάνουν τα σχολικά γεύματα με εξαίρεση το δικό μας και το δήμο Ωραιοκάστρου, ζητούμε άμεσα να μας απαντήσετε για τους λόγους της αδικαιολόγητης αυτής καθυστέρησης και να επιληφθείτε, δίνοντας προτεραιότητα στην άμεση λύση του προβλήματος, ώστε να μη φτάσουμε στο σημείο να παρουσιασθούν φαινόμενα λιποθυμιών μαθητών στα σχολεία μας λόγω υποσιτισμού και έλλειψης ποιοτικού φαγητού που απολύτως δικαιολογημένα θα οδηγήσουν σε καταγγελίες». Και ο δήμαρχος συνεχίζει τονίζοντας ότι «πολλοί από τους μαθητές βρίσκονται σε άκρως δυσχερή θέση και τα γεύματα αυτά είναι απολύτως αναγκαία για τη σωστή σίτισή τους» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι αρμόδιοι φορείς θα έπρεπε να κινητοποιηθούν άμεσα ώστε να είχε δοθεί λύση στο πρόβλημα. Τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και το υπουργείο Εργασίας οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους διότι δεν φρόντισαν να κινητοποιηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες».