Ενθουσίασε το κοινό η Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το σύνολο σαξοφώνων «SAX NOUVEAU»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ενθουσίασε το κοινό η Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το σύνολο σαξοφώνων «SAX NOUVEAU»

23 Δεκεμβρίου 2022

Ενθουσίασε το κοινό η Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το σύνολο σαξοφώνων «SAX NOUVEAU»

«Χρόνια Πολλά» με μία ξεχωριστή μουσική παράσταση στο κατάμεστο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών

Η πανηγυρική Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το σύνολο σαξοφώνων «SAX NOUVEAU» αποδείχθηκε ο καλύτερος επίλογος για τις εορταστικές εκδηλώσεις στο δήμο.


Για πρώτη φορά φέτος, το σαξόφωνο είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην μουσική παράσταση που ανέβηκε στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών και ο κόσμος επιφύλαξε στους μουσικούς ιδιαίτερα θερμή υποδοχή.


Σε ρυθμούς δημοφιλών χριστουγεννιάτικων μελωδιών αλλά και του δικού τους ρεπερτορίου που κινείται με ευκολία από τη jazz στη blues και από τη funky στην κλασσική μουσική, οι «SAX NOUVEAU» παρέσυραν το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι στο πνεύμα των ημερών.


Την γιορτινή μουσική εκδήλωση διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ). Καλωσορίζοντας τους θεατές ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και αποκάλυψε την πρόθεση της Κοινωφελούς Επιχείρησης να διοργανώσει το πρώτο Jazz φεστιβάλ με τη συμμετοχή σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την έμπνευση γι’ αυτή τη σκέψη την έδωσαν οι ίδιοι οι «SAX NOUVEAU» και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του συνόλου Γιώργος Λυγερίδης ο οποίος είναι καθηγητής σαξοφώνου και διδάσκει εδώ και 22 χρόνια στο Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης.


Ουσιαστικά το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης αποτέλεσε και το φυτώριο των«SAX NOUVEAU» οι οποίοι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετρούν συμμετοχές σε πολλά σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα μεταξύ των οποίων τα Δημήτρια, το Φεστιβάλ Ολύμπου, το ΚΩΘ Underground, η Βαλκανική Πλατεία ενώ έχουν εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Γεντί Κουλέ, η Ρωμαϊκή Αγορά, το Βαφοπούλειο, το Βυζαντινό Μουσείο.

Φωτογραφίες