Σίμος Δανιηλίδης: «Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Η ΕΥΑΘ να αναλάβει επιτέλους την αποκλειστική ευθύνη της»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Σίμος Δανιηλίδης: «Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Η ΕΥΑΘ να αναλάβει επιτέλους την αποκλειστική ευθύνη της»

20 Δεκεμβρίου 2022

Σίμος Δανιηλίδης: «Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Η ΕΥΑΘ να αναλάβει επιτέλους την αποκλειστική ευθύνη της»

Άμεση αποκατάσταση πολύμηνης καθίζησης οδοστρώματος στις Συκιές ζητά με επιστολές διαμαρτυρίας προς στην ΕΥΑΘ ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών επισημαίνοντας κυκλοφοριακά προβλήματα και σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος

Δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο προέκυψε πρόβλημα στο ίδιο σημείο

Την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία του εκφράζει με επίμονες τηλεφωνικές οχλήσεις και επανειλημμένες επιστολές προς την ΕΥΑΘ, κοινοποιούμενες τόσο στην Αστυνομία, στη Διεύθυνση και Υποδιεύθυνση Τροχαίας, όσο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση εκτεταμένης καθίζησης του δικτύου της ΕΥΑΘ που παρουσιάστηκε προ διμήνου επί της οδού Μεσολογγίου (διασταύρωση με Φιλίππου) στη Δημοτική Ενότητα Συκεών.


Όπως μάλιστα επισημαίνει εμφατικά ο δήμαρχος, «Ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων ή και τραυματισμών είναι πολύ μεγάλος και η σχετική ανησυχία και οι διαμαρτυρίες κατοίκων και διερχομένων καθημερινές και εκατοντάδες. Η προσωρινή, που τελικά μόνο προσωρινή δεν ήταν, αποκατάσταση με την τοποθέτηση ενισχυμένης μεταλλικής λαμαρίνας (πάνελ) έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων με απότομες επιβραδύνσεις εκ μέρους των οδηγών ή ακόμα και με το πέρασμα τους στο αντίθετο ρεύμα».


«Όπως έχουμε επισημάνει στην ΕΥΑΘ», υπογραμμίζει ο δήμαρχος, «πρόκειται για μία κεντρική, νευραλγική οδό- συνδετήρια με τον Περιφερειακό-, διπλής κατεύθυνσης, με έντονη κλίση προς τα κάτω, που εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο όγκο κίνησης οχημάτων, και μάλιστα βαρέων οχημάτων (ασθενοφόρων, λεωφορείων, φορτηγών κ.λπ.) επιβαρύνοντας την σταθερότητα του πάνελ και δημιουργώντας αναπήδηση στα οχήματα λόγω της μεγάλης κλίσης της οδού και κυρίως της μεγάλης χρονικής διάρκειας παραμονής του πάνελ στο σημείο». «Επιπρόσθετα», συμπληρώνει ο κ. Δανιηλίδης, «δεν είναι καθόλου αμελητέες και οι διαμαρτυρίες των περιοίκων αναφορικά με την ηχορύπανση που προκαλείται εξαιτίας της αναστάτωσης στην κυκλοφορία των οχημάτων που είναι εντονότερη κατά τις ώρες κοινής ησυχίας».


«Έχουν περάσει ήδη δύο μήνες από την καθίζηση και απάντηση δεν υπάρχει. Οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες δεν έπαψαν στιγμή να πιέζουν για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, με σειρά προσωπικών επαφών, τηλεφωνημάτων, email, αλλά κυρίως με σειρά εγγράφων προς τους αρμόδιους και αποκλειστικά υπεύθυνους φορείς, επισημαίνοντας την τραγικότητα της κατάστασης και τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί και ζητώντας την αυτονόητη ενημέρωσή μας για το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του οδοστρώματος».


Επιπλέον ο δήμαρχος καλεί την ΕΥΑΘ να απαντήσει πόσο ασφαλές και σταθερό είναι το πάνελ και ο δρόμος με την υφιστάμενη κατάσταση του υπόγειου δικτύου της ΕΥΑΘ. « Πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά που προκύπτει το ίδιο πρόβλημα ακριβώς στο ίδιο σημείο. Είχε ανοίξει και πέρσι ο δρόμος εκεί και ενώ αποκαταστάθηκε υπέστη εκ νέου καθίζηση» τονίζει ο κ. Δανιηλίδης, επισημαίνοντας ότι «μέσα από τα έγγραφα που εστάλησαν όχι μόνο επισημαίνονται τα αυτονόητα, αλλά καθίστανται οι αρμόδιοι φορείς αποκλειστικά υπεύθυνοι για οτιδήποτε προκύψει σε βάρος των διερχόμενων πολιτών».