Helios Art: Η Τέχνη στα δυτικά…

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Helios Art: Η Τέχνη στα δυτικά…

2 Δεκεμβρίου 2022

Helios Art: Η Τέχνη στα δυτικά…

5η χρονιά, 50 εικαστικοί: Κέντρο Τέχνης ΗΛΙΟΣ, 7-30 Δεκεμβρίου 2022

♦ Το χρώμα, η χάραξη, το γλυπτό σε μια γοητευτική πολυφωνία ύφους και προσωπικής έκφρασης ♦ Η σύγχρονη τέχνη από τον απόλυτο ρεαλισμό ως την εννοιολογική της έκφραση

Η προσέλκυση και προσέγγιση των πολιτών με τον Πολιτισμό και την Τέχνη, είναι μια διαδικασία σταθερή και συνεχής για τον δήμο. Με την αρωγή της ΚΕΥΝΣ, για 5η χρονιά διοργανώνεται η ΗΛΙΟΣ ART, στο ομώνυμο εικαστικό Κέντρο (Λαγκαδά 120 & Διομήδη Κομνηνού) από τις 7 ως τις 30 Δεκεμβρίου 2022. Στην έκθεση συμμετέχουν 55 εικαστικοί, που όλοι, για πρώτη φορά, παρουσιάζουν τα έργα τους στον συγκεκριμένο χώρο.


Πρόκειται για μια ακόμα αδιαμεσολάβητη έκθεση με έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής, σε μια εκτεταμένη θεματική που περιλαμβάνει από τον απόλυτο ρεαλισμό ως τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό, την αναπαραστατική τέχνη έως την αφαίρεση, τις νέες εκφάνσεις της χαρακτικής ως την εννοιολογική τέχνη. Μια διοργάνωση που στοχεύει, μέσω του εικαστικού διαλόγου, να προσεγγίσει και να φέρει σε άμεση επαφή εικαστικούς καλλιτέχνες και κοινό, με αποτέλεσμα, να προβάλλει τη δυναμική και τις αναζητήσεις των καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στην πόλη άλλα και έξω απ’ αυτήν, εκπροσωπώντας διαφορετικά πεδία εικαστικής έκφρασης, χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς ή κριτήρια αναγνωρισιμότητας.


Ως πόλος έλξης λειτουργεί και το ίδιο το κτίριο όπου φιλοξενείται η ΗΛΙΟΣ ART. Κλασικό κτίσμα της μετα-βιομηχανικής περιόδου, έχοντας ανακηρυχθεί διατηρητέο, το πρώην κλωστοϋφαντουργείο Κωνσταντινίδη ακόμα και τώρα λειτουργεί με Εικαστικά Εργαστήρια (ζωγραφικής και χαρακτικής).


Ως παρέμβαση, η ΗΛΙΟΣ ART στη δυτική πλευρά της πόλης, αποσκοπεί στο να συστήσει στο φιλότεχνο κοινό αξιόλογους καλλιτέχνες, καταξιωμένους και νεότερους, προβάλλοντας τις δυνατότητες και δεξιότητες της εγχώριας καλλιτεχνικής σκηνής. Επίσης, συνδυάζει την προβολή του καλλιτεχνικού έργου με την εικαστική ενημέρωση, την επικοινωνία του θεατή-«αναγνώστη» με την τέχνη.


Η αναγνώριση, αξιολόγηση και ανακάλυψη του «σημαντικού» μέσα από τη συγκριτική λειτουργία της καλλιτεχνικής έκφρασης, συνδυάζεται με τη δυνατότητα απόκτησης ενός έργου σημαντικής καλλιτεχνικής αξίας.


ΕΚΘΕΤΕΣ:


Αγοραστίδου Αθανασία, Αναστασιάδου Όλγα, Γιώργος Ανέστης , Δημήτρης Ανυφαντάκης, Βαμβουκάκη Ειρήνη, Γιαννούτσου Χρυσάνθη, Γωγούση Αλεξάνδρα, Δουμάνη Μαρία, Ζέρβα Παρασκευή, Josafat Rinette, Θάνος Γιώργος, Θεοδώρογλου Ανό, Ιωσήφ Νίκος, Καββαδία Λέα, Καλή Γιάννα, Καρακασίδου Όλγα, Καραμανλή Αφροδίτη, Καραπιπερίδου Μαρία, Κλώνα Ελένη, Κοφίνα Χρύσα, Κρανιώτης Χρήστος, Κρίστιτς Δημήτρης, Κυριάκου Ζωή, Κυριάκου Νικόλας, Λάλος Θεόδωρος, Λάσκαρης Ανδρέας, Λεοντοπούλου Εύχαρις, Μαβίδης Γιάννης, Μητσέλη Όλγα, Μπαλτζής Nικόλας, Μπιζάνη Μαριλένα, Μπουχάρα φωτεινή, Μωϋσίδου Ειρήνη, Ξυπολίτου Κατερίνα,Παλατζίδης Γιάννης, Παπαδάκη Παρασκευή, Ποιμενίδης Ιορδάνης, Πράπα Αγγέλικα, Ράπτη Ειρήνη, Σαββάκη Χριστίνα, Σαββουλίδου Δήμητρα, Σισμανίδης Μιχάλης, Σκαρλάτου Θεανώ, Σουστιέλ Κίρσικκα, Στατήρη Λυδία, Στεργίου Τάνια, Συμεωνίδης Γιώργος, Τέρτση Αριάδνη, Τσιμοπούλου Παρασκευή, Χατζηαθανασίου Έλενα, Χατζάκη Μαρία, Χατζηπαπαθεοδωρίδης Κωνσταντίνος, Χριστοφοράκης Στέλιος.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:


-Εικαστικό Κέντρο ΗΛΙΟΣ (Λαγκαδά 120 & Διομήδη Κομνηνού)

-ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 7-30 Δεκεμβρίου 2022

-ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 2 μ.μ.-9 μ.μ. // Σάββατο 10 και 17 Δεκεμβρίου: 11 π.μ.-1 μ.μ.

-ΤΗΛ.: 2313.313125, 2313.313127, 2313.329540, 2310.533544

-Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Φωτογραφίες