Πρασινίζουμε τη Δημοτική Ενότητα Πεύκων

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Πρασινίζουμε τη Δημοτική Ενότητα Πεύκων

1 Δεκεμβρίου 2022

Πρασινίζουμε τη Δημοτική Ενότητα Πεύκων

Πάνω από 1.000 δένδρα και θάμνοι φυτεύτηκαν στον αύλειο και περιβάλλοντα χώρο του 2ου Γυμνασίου Πεύκων και κλειστού Γυμναστηρίου

Σίμος Δανιηλίδης: «Με για την προστασία του περιβάλλοντος και την αύξηση του πρασίνου στην πόλη»

Σε έναν αξιοζήλευτο πνεύμονα πρασίνου μετατρέπεται άμεσα ο περιβάλλων χώρος του 2ου Γυμνασίου και Γυμναστηρίου Πεύκων, αλλά και το πραύλιο της νέας σύγχρονης σχολικής μονάδας, μετά τη μαζική φύτευση, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, από τις υπηρεσίες της αρμόδιας αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, με εκατοντάδες δέντρα, πολυετούς καλλιέργειας και φυτά χαμηλής βλάστησης. Ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και κατά τόπον Πεύκων, Παρή Γενίτσαρη, και την προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος Ειρήνη Καλλάκου, πραγματοποίησε την Πέμπτη 24.11.2022 αυτοψία επί τόπου και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την ολοκληρωμένη παρέμβαση που προωθεί ο δήμος και, παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής και παιδιά του σχολείου.


«Με κάθε ευκαιρία δίνουμε σταθερά τη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος, υιοθετώντας δράσεις αύξησης του πρασίνου στους κοινόχρηστους χώρους,όπου αυτό είναι δυνατόν. Αναβαθμίζουμε την περιοχή φυτεύοντας δέντρα και άλλα καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι αύξηση του πρασίνου, σε μία πόλη, τη Θεσσαλονίκη, που μαστίζεται από την έλλειψή του, καθώς είναι τελευταία στην αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο, πανευρωπαϊκά. Στη βάση της περιβαλλοντικής μας πολιτικής ενισχύουμε το πράσινο στην περιοχή πέριξ του σχολείου, ένα βιοκλιματικό σύγχρονο κτήριο που μαζί με το πράσινο που θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια μετά τη συνολική παρέμβασή μας, αποτελεί ένα στολίδι όχι μόνο για τα Πεύκα και τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών αλλά για ολόκληρη την πόλη. Είχα τη χαρά να συνομιλήσω με κατοίκους, καθηγητές, μαθητές και μαθήτριες που εξέφρασαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους για την περιβαλλοντική παρέμβαση, που θα ενισχύσει την περιοχή, θα δημιουργήσει αρμονία και ιδανικές συνθήκες για τη διαδικασία της διδασκαλίας αλλά και τόνωση του περιβαλλοντικού αισθήματος και κουλτούρας «προστασίας του πρασίνου, των δασών και του Σέιχ Σού» ειδικότερα. Προτρέπουμε παράλληλα όλους τους συμπολίτες μας να κινούνται και ιδιωτικά σε ανάλογες δράσεις προστασίας και επέκτασης του πρασίνου όπου αυτό είναι δυνατόν (μπαλκόνια, ταράτσες, προκήπια)», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Τόσο στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου όσο και στον αύλειο αυτού, έχει γίνει μία μεγάλη οικολογική παρέμβαση με συνολικά 1.000 φυτά και δένδρα, προκειμένου η νέα υπερσύγχρονη βιοκλιματική σχολική μονάδα, που κοσμεί από τις αρχές του έτους την περιοχή, να πλαισιωθεί με πράσινο, δέντρα και φυτά που θα το αναδείξουν σε μια πρότυπη σχολική μονάδα, τόσο σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις της όσο και για το πράσινο που θα την περιβάλλει. «Έχουν ολοκληρωθεί οι φυτεύσεις 665 αειθαλών δέντρων και 334 θάμνων, καλλωπιστικών και αρωματικών φυτών, στη σχολική αυλή αλλά και τα 5 συνολικά στρέμματα που το περιβάλλουν. Το επόμενο διάστημα θα γίνει εμπλουτισμός της περιοχής με νέες φυτεύσεις, δένδρων και θάμνων, στα πρανή, εξωτερικά και περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος», σημειώνει η αντιδήμαρχος Παρή Γενίτσαρη.


Στην τελευταία αυτή παρέμβαση των υπηρεσιών πρασίνου επιλέχθηκαν, ως επί το πλείστον, δένδρα μεγάλα, πολυετούς καλλιέργειας, ώστε να έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και να αναπτυχθούν πιο γρήγορα προκειμένου να υπάρχει ένα ουσιαστικό και ικανοποιητικά οπτικό αποτέλεσμα στην προνομιούχα, σε σχέση με το φυσικό της κάλος, αυτή περιοχή.

Φωτογραφίες