Ενισχύεται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ενισχύεται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

25 Νοεμβρίου 2022

Ενισχύεται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Αυξάνεται το επιστημονικό προσωπικό των ΚΑΠΗ του δήμου

♦ Σαρανταπέντε γιατροί, δεκαοκτώ ειδικότητες ♦ Στη διάθεση των πολιτών και διαιτολόγος-διατροφολόγος

Τις υπηρεσίες διαιτολόγου-διατροφολόγου θα έχουν στη διάθεση τους τα μέλη όλων των ΚΑΠΗ του δήμου από τις 28 Νοεμβρίου. Η νέα διαιτολόγος θα δέχεται τα μέλη σε όλα τα δημοτικά ιατρεία των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων, με συγκεκριμένα ραντεβού στις εργάσιμες μέρες και ώρες.


«Η κοινωνική μας πολιτική δεν είναι ευκαιριακή, ούτε είναι μόνο λόγια. Σταδιακά και οργανωμένα, με σχέδιο και προγραμματισμό, αυξάνουμε τις παροχές προς τους πολίτες και τους καλούμε να τις εκμεταλλευθούν. Η προσθήκη της διαιτολόγου στο επιστημονικό μας προσωπικό, δίνει τη δυνατότητα στα μέλη να έχουν στη διάθεση τους 45 γιατρούς 18 ειδικοτήτων, με τον μοντέρνο, σύγχρονο, τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό που διαθέτουν για εξετάσεις.


Δεν έχουμε κάνει όμως μόνο αυτά: ο δήμος έχει δημιουργήσει τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων είναι μόνοι και αβοήθητοι. Όπως γνωρίζετε, προγραμματίζουμε την κατασκευή του 1ου δημοτικού κέντρου προληπτικού ελέγχου της νόσου Alzheimer και υποστήριξης των ασθενών και των οικογενειών τους. Επίσης, και ίσως είναι το πιο σημαντικό, ο δήμος στοχεύει στη δημιουργία του πρώτου στη χώρα Δημοτικού Ιατρικού διαγνωστικού κέντρου, που μέσω σύμβασης με τον ΕΟΠΠΥ θα διενεργεί όλες τις ιατρικές εξετάσεις χωρίς ο δημότης να πληρώνει συμμετοχή. Όλα αυτά έχουν γίνει, αλλά θα γίνουν κι άλλα. Η προσπάθεια δεν σταματάει ποτέ» είπε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Οδηγίες και περιορισμοί


Δικαίωμα χρήσης των υπηρεσιών της διαιτολόγου-διατροφολόγου έχουν όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ, όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου και οι οικογένειες των ΑΜΕΑ, άποροι και ανασφάλιστοι,. Προκειμένου όμως να μην υπάρξουν παρανοήσεις, ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ υπογράμμισε: «Η διαιτολόγος-διατροφολόγος θα δέχεται όλους τους δικαιούχους, μόνο όταν έχουν στη διάθεση τους παραπεμπτικό από θεράποντα γιατρό, όπου να αναφέρεται η αναγκαιότητα συγκεκριμένων εξετάσεων και περαιτέρω ειδικής διατροφής. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και σαφής, σε όλα τα δημοτικά ιατρεία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ζητήσουν πληροφορίες» είπε ο Αρίστος Γαλανός.