Φροντιστήριο Βιωσιμότητας: «Δράσεις και Εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη - Απολογισμός και συνέχεια…»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Φροντιστήριο Βιωσιμότητας: «Δράσεις και Εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη - Απολογισμός και συνέχεια…»

23 Νοεμβρίου 2022

Φροντιστήριο Βιωσιμότητας: «Δράσεις και Εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη - Απολογισμός και συνέχεια…»

Επιμορφωτική Ημερίδα στον δήμο Νεάπολης-Συκεών αύριο, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, στις 6 μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης

Θεσμοθετείται το «Φροντιστήριο Βιωσιμότητας» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ένας καινοτόμος θεσμός στην Εκπαίδευση για την Αειφορία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο «Δράσεις και Εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη-απολογισμός και συνέχεια …», σε συνέχεια και εν είδει απολογισμού των επισκέψεων εκπροσώπων της Εκπαίδευσης και του δήμου Νεάπολης- Συκεών στην Κωνσταντινούπολη, διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, τις Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, το Φροντιστήριο Βιωσιμότητας και την Α.Μ.Κ.Ε. Βυζαντινή Θεσσαλονίκη, αύριο, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, στις 6 μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης).


Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Φροντιστήριο Βιωσιμότητας» του δήμου Νεάπολης-Συκεών λειτουργεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμασείας 21) από τον Φεβρουάριο του 2019 και τώρα πλέον θεσμοθετείται επίσημα και συνεχίζει την επιτυχή πορεία του με στόχο τη δια βίου εκπαίδευση για την αειφορία και την καλλιέργεια «κουλτούρας» βιώσιμης συμπεριφοράς για το μέλλον.


Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν και θα προλογίσουν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ.κ. Νικηφόρος, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Μιχάλης Βουλγαρίδης, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης ΠΕ & ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, ο Δ/ντής Δ.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης Χρήστος Ρουμπίδης και η Δ/ντρια Π.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Μπούτσκου.


Οι εισηγήσεις


Στο πλαίσιο της Ημερίδας, η Υπεύθυνη Π.Ε.Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης Δρ Βασιλική Ιππέκη και η Υπεύθυνη του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας Δήμου Νεάπολης-Συκεών Δέσποινα Μιχελάκη θα αναφερθούν στην «Ανάδειξη και προβολή του ιστορικού των δράσεων της Δ.Δ.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η Δρ. Άννα Τιρικανίδου, Δ/ντρια 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον κ.Νικόλαο Ζαχαρόπουλο, ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. με τίτλο «Ο δάσκαλος, ο σιωπηλός εργάτης της παιδείας».


Παράλληλα, ο Δρ. Ζήσης Αγγελίδης, ειδικός σύμβουλος για θέματα Π.Ε. θα παρουσιάσει το «Φροντιστήριο Βιωσιμότητας», τον καινοτόμο θεσμό στην Εκπαίδευση για την Αειφορία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ενώ η Γενική Γραμματέας Α.Μ.Κ.Ε. Βυζαντινή Θεσσαλονίκη Χαρά Παπαδοπούλου θα πραγματοποιήσει παρουσίαση του Προγράμματος «Η Σχολή της Χάλκης-Ένας φάρος πνευματικότητας εκτός λειτουργίας…».


Επιπλέον, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Νεάπολης-Συκεών Παρή Γενίτσαρη θα παρουσιάσει τις «Κυριακές στο Άλσος», μια εκπαιδευτική πρόταση του δήμου στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενώ η Υπεύθυνη εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Π.Ι.Π.Μ. Ιωάννα Κλιάρη θα παρουσιάσει Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.


Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του Νέου Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης» από την Υπεύθυνη Π.Ε.Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης Δρ Βασιλική Ιππέκη και την Υπεύθυνη του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας δήμου Νεάπολης-Συκεών Δέσποινα Μιχελάκη.


Την εκδήλωση θα συνοδεύσει μουσικό παραδοσιακό σχήμα με τους Δήμητρα Σίτσα (κανονάκι), Ειρήνη Μπατσίλα (λαούτο), Σόνια Κουτζιάρη (Φωνή).