Δήμος Νεάπολης Συκεών: «Εγκαινιάζεται» το πρώτο σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα Δημοτικό Κέντρο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Δήμος Νεάπολης Συκεών: «Εγκαινιάζεται» το πρώτο σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα Δημοτικό Κέντρο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

8 Νοεμβρίου 2022

Δήμος Νεάπολης Συκεών: «Εγκαινιάζεται» το πρώτο σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα Δημοτικό Κέντρο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Σίμος Δανιηλίδης: «Άλλη μία μοναδική πρωτοβουλία-ισχυρό εργαλείο στα χέρια της μαθητικής κοινότητας του δήμου μας. Στεκόμαστε με κάθε ουσιαστικό τρόπο στο πλάι της νέας γενιάς»

♦ Δωρεάν χρήση κορυφαίου, εξειδικευμένου ηλεκτρονικού τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και δωρεάν ατομικές συνεδρίες και Συμβουλευτική από εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη του δήμου ♦ Ενημερωτικές επιστημονικές Ημερίδες για γονείς και την μαθητική κοινότητα των σχολείων του δήμου, στις 14 και 16 Νοεμβρίου

Σε ακόμα μία μοναδική πρωτοβουλία προς όφελος της μαθητικής του κοινότητας προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, «εγκαινιάζοντας» το πρώτο σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα Δημοτικό Κέντρο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων του.


Συγκεκριμένα, το νεοσυσταθέν Κέντρο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, της Α΄ και της Β΄ Λυκείου, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα, εντελώς δωρεάν, να απαντήσουν σε κορυφαίο, αναγνωρισμένο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο επαγγελματικού προσανατολισμού και έπειτα να συζητήσουν σε δωρεάν ατομικές συνεδρίες Συμβουλευτικής το αποτέλεσμά του, με εξειδικευμένο σύμβουλο σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού στον Συμβουλευτικό Σταθμό Νεάπολης, ώστε να καταλήξουν στις σπουδές και στο επάγγελμα που τους ταιριάζει.


«Αναλαμβάνοντας για άλλη μία φορά πρωταγωνιστικό ρόλο και με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προχώρησε στη λειτουργία του πρώτου Δημοτικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Β. Ελλάδα, που αποτελεί κατά βάση μία δράση εξωστρέφειας και ανοίγματος των Κοινωνικών μας Υπηρεσιών, στοχεύοντας στη δημιουργία κουλτούρας επικοινωνίας των νέων ανθρώπων με δομές παροχής συμβουλευτικής και στήριξης που θα δώσουν στην μαθητική κοινότητα νέες προοπτικές και δυνατότητες επιλογών για την πορεία μετά το Λύκειο», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. «Με τον ίδιο τρόπο, ευελπιστούμε να δημιουργηθεί μία κουλτούρα δια βίου στήριξης και αναζήτησης εξειδικευμένης πληροφόρησης για οτιδήποτε μπορεί να τους προβληματίζει στη μετέπειτα ζωή τους. Συνεχίζουμε, έτσι να επενδύουμε σταθερά και ουσιαστικά στους νέους ανθρώπους που με την ορμή, την αισιοδοξία και τη δύναμή τους πασχίζουν, εν μέσω συνεχών κοινωνικών και οικονομικών αλλαγών, να βρουν τον δρόμο τους, τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον», τονίζει ο κ. Δανιηλίδης.


Ημερίδες


«Πιστός αρωγός όλων των μαθητριών και μαθητών του, ο δήμος μας τούς δίνει τη δυνατότητα, εντελώς δωρεάν, να σταθούν ισότιμα και με τα ίδια εφόδια μπροστά στις προκλήσεις του απαιτητικού και συνεχώς μεταβαλλόμενου επαγγελματικού βίου και να αποκρυσταλλώσουν τον τρόπο με τον οποίο θα έρθουν πιο κοντά στους στόχους τους», υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου. Όπως προσθέτει η κ. Αλεξιάδου, «για το σκοπό αυτό διοργανώνουμε δύο επιστημονικές ημερίδες στις 14 και 16 Νοεμβρίου, στη διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστούν με λεπτομέρεια η διαδικασία χορήγησης του ερωτηματολογίου και των μετέπειτα ατομικών συνεδριών από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νεάπολης, ενώ ψυχολόγος θα μιλήσει για τη διαχείριση συμπτωμάτων άγχους και τεχνικές καλύτερης διαχείρισης χρόνου μελέτης».


Στην Ημερίδα της 14ης Νοεμβρίου θα παραβρεθούν γονείς, κηδεμόνες και μαθητές των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων και Συκεών, ενώ στην ημερίδα της 16ης Νοεμβρίου οι αντίστοιχοι της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης, με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νεάπολης να έχουν ενημερώσει ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων του δήμου σχετικά με τη νέα αυτή δράση.


«Οι παλαιότερες γενιές δυστυχώς δεν είχαν την ευκαιρία μέσα από εξειδικευμένα εργαλεία επαγγελματικού προσανατολισμού και αυτογνωσίας να επιλέξουν το επάγγελμα που ταιριάζει στον καθένα και την καθεμία, και μάλιστα με στόχο την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Ο δήμος μας πρωτοπορεί και δίνει στους μαθητές μας, εντελώς δωρεάν, αυτή τη δυνατότητα και ευχόμαστε να διευκολύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε το πέρασμά τους από τη σχολική ζωή στον επαγγελματικό βίο», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, προσθέτοντας ότι «η σχολική κοινότητα έχει αγκαλιάσει με θέρμη τη νέα αυτή πρωτοβουλία που χαρίζει απλόχερα στους νέους και τις νέες ένα ακόμη εργαλείο επαγγελματικού προσανατολισμού και αυτογνωσίας».

Φωτογραφίες