Ανακαίνιση και αναβάθμιση δυο αθλητικών χώρων

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Ανακαίνιση και αναβάθμιση δυο αθλητικών χώρων

31 Αυγούστου 2022

Ανακαίνιση και αναβάθμιση δυο αθλητικών χώρων

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιπεριφερειάρχισσα Βούλα Πατουλίδου υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για το Κλειστό Γυμναστήριο της Κ.Κουν και το Γήπεδο Μπάσκετ επί της Μικράς Ασίας στα Πεύκα

Την έναρξη των διαδικασιών ανακαίνισης και αναβάθμισης δυο αθλητικών χώρων του δήμου Νεάπολης-Συκεών σηματοδότησε η χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη με την αντιπεριφερειάρχισσα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, κατά την οποία υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο φορέων.


Πρόκειται για το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Καρόλου Κουν στις Συκιές, που στεγάζεται κάτω από τις κερκίδες του Δημοτικού Θεάτρου «Μάνος Κατράκης», και το Γήπεδο Καλαθόσφαιρας επί τις οδού Μικράς Ασίας στα Πεύκα. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στις 985.800 ευρώ, από τα οποία, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Π.Κ.Μ. θα καλύψει το ποσό των 300.000 ευρώ και το υπόλοιπο των 685.000 ευρώ θα καλυφθεί από το ταμείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών.


«Πιστεύω πως έχει γίνει συνείδηση στον κόσμο ότι οι αθλητικοί χώροι, εκτός από το αυτονόητο αποτέλεσμα της λειτουργίας τους, συνεισφέρουν τα μέγιστα στην κοινωνική συνοχή. Ως πρώην πρωταθλήτρια και νυν πολιτικός, η Βούλα Πατουλίδου αντιλαμβάνεται πολύ καλά το μέγεθος της κοινωνικής παραμέτρου. Εμείς στον δήμο μας καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού. Πέρα από όλα αυτά, αυτό το Κλειστό Γυμναστήριο, που στεγάζεται κάτω από το Δημοτικό Ανοικτό Θέατρο Συκεών ‘‘Μάνος Κατράκης’’ επί της Καρόλου Κουν, που δεν ήταν σε καλή κατάσταση, θα ανακαινιστεί πλήρως και θα δοθεί έτοιμο σε όλους τους πολίτες. Σε αυτό θα προστεθεί η συντήρηση και διαμόρφωση ενός ακόμη ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ στη Δ.Ε. Πεύκων, αναβαθμίζοντας και βελτιώνοντας τις συνθήκες άθλησης των νέων και των συμπολιτών μας ανεξαρτήτου ηλικίας», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Π.Κ.Μ. «Επιτέλους φθάσαμε στην ευλογημένη ημέρα και ώρα της υπογραφής της σύμβασης πασχίζοντας επί πολύ καιρό και περνώντας προβλήματα και καθυστερήσεις», πρόσθεσε ο κ. Δανιηλίδης.


«Με μια λέξη, επιτέλους. Εγώ και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών ξέρουμε ότι υπήρξε καθυστέρηση για αυτά τα έργα, αλλά φτάσαμε στο τέλος των διαδικασιών. Άρα, είμαστε στην αρχή για την υλοποίηση της πλήρους ανακαίνισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στις Συκιές, στο Ανοιχτό Θέατρο ‘‘Μάνος Κατράκης’’. Γνωρίζω πως δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και σε έναν χρόνο, όπως το χρονοδιάγραμμα προβλέπει, το Κλειστό Γυμναστήριο θα είναι έτοιμο, όπως και το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στα Πεύκα. Επαναλαμβάνω και πάλι πως είναι πολλά αυτά που μπορεί να αποδώσει η καλή συνεργασία μεταξύ του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», ανέφερε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχισσα Βούλα Πατουλίδου.


Οι εργασίες


Η υπογραφή της σύμβασης βρήκε τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου σε ετοιμότητα, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν άμεσα στη δημοπράτηση του έργου, με στόχο οι εργασίες να ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο. Σύμφωνα με τη τεχνική μελέτη:


• στο Γήπεδο Μπάσκετ στην οδό Μικράς Ασίας & Ομήρου στη Δ.Ε. Πεύκων θα γίνει αποξήλωση της παλιάς ασφάλτου, ασφαλτόστρωση με νέα και επίστρωση με χυτή ελαστική αυτοεπιπεδούμενη, αντιολισθηρή επένδυση αθλητικού δαπέδου, γραμμογράφηση και κατασκευή περίφραξης ύψους 4 μ.

• στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καρόλου Κουν οι εργασίες θα είναι εκτεταμένες, αφού θα ανακαινιστεί το σύνολο των χώρων, με ιδιαίτερη έμφαση στους χώρους υγιεινής και αιθουσών γυμναστικής.


Συγκεκριμένα θα γίνει στεγανοποίηση και ελαιοχρωματισμός των επιφανειών σε ολόκληρο το κέλυφος του κτιρίου, καθαίρεση και επανατοποθέτηση πλακιδίων και ειδών υγιεινής στα W.C., στα αποδυτήρια και στις ντουζιέρες, αποξήλωση των ξύλινων πατωμάτων, των θυρών και των κουφωμάτων και αντικατάστασή τους. Στις αίθουσες γυμναστικής θα αποξηλωθούν τα ξύλινα δάπεδα και θα τοποθετηθούν νέα, ενώ στην αίθουσα 3 θα αφαιρεθεί η μοκέτα και η επιφάνεια θα επιστρωθεί με αντικραδασμικό αθλητικό δάπεδο τύπου TARAFLEX SPORT M ή ισοδύναμου, πάχους 9mm.

Τέλος, Η πλατεία του Ανοιχτού Δημοτικού Θεάτρου «Μάνος Κατράκης», που είναι διαστρωμένη με άσφαλτο, θα βαφεί με ακρυλικό υδατοδιαλυτό γαλάκτωμα ρητινών με διάφορα χρώματα και σχήματα κυκλικά και ημικυκλικά διευκολύνοντας έτσι τη διεξαγωγή των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Φωτογραφίες