Καθαρή πόλη, όμορφη πόλη

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Καθαρή πόλη, όμορφη πόλη

27 Οκτωβρίου 2022

Καθαρή πόλη, όμορφη πόλη

Προτεραιότητα του δήμου η καθαριότητα, η απολύμανση και η προστασία της δημόσιας υγείας

♦ Πρόγραμμα εντατικού καθαρισμού και απολύμανσης ♦ Σε 15θήμερη βάση ο καθαρισμός σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες

Με εντατικό και σταθερό ρυθμό συνεχίζεται η προσπάθεια των υπηρεσιών του δήμου για να είναι η πόλη καθαρή. Σε σταθερή 15θήμερη βάση, καθαρίζονται και απολυμαίνονται όλοι οι κάδοι απορριμμάτων και των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στο αμαξοστάσιο του δήμου, με το πλύσιμο και την απολύμανση των οχημάτων του στόλου που διαθέτει ο δήμος. Η προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι σε πρώτη προτεραιότητα, ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει οι καθαρισμοί να γίνονται τις βραδινές ώρες.


«Οι υπηρεσίες του δήμου κάνουν τα πάντα για να είναι οι περιοχές ευθύνης τους καθαρές, πλυμένες και απολυμασμένες. Γνωρίζουμε καλά πως δεν πρέπει να υπάρχει εστία μόλυνσης από τα σκουπίδια σε κανένα σημείο ολόκληρου του δήμου. Το πλύσιμο, η απολύμανση, η απόσμωση στους κάδους και η αποκομιδή γίνονται νύχτα και μέρα και δεν θα σταματήσουν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος δημιουργίας εστιών μόλυνσης από ιούς, μικρόβια και βακτήρια. Οι πολίτες μας ενημερώνουν όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και το λύνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μόνο με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Πρόγραμμα και συνέπεια


Η καλοκαιρινή περίοδος τελείωσε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η προσπάθεια καθαρισμού της πόλης μειώθηκε. Αντίθετα, παραμένει σταθερή καθώς μπορεί να έφυγαν οι υψηλές θερμοκρασίες, αλλά ο covid-19 είναι εδώ.


«Σταθερή μας προτεραιότητα είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας, μέσα από τη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας. Οι εστίες μικροβίων, ιών, βακτηρίων και πιθανών μολύνσεων μας οδηγούν στην υποχρέωση να προγραμματίζουμε μια διαδικασία που δεν πρέπει να σταματάει, έτσι ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή επιβάρυνση στην υγεία των πολιτών. Κατά μέσο όρο, καθαρίζονται και οι τέσσερις Δημοτικές Ενότητες σε 15θήμερη βάση, έτσι ώστε να καλύπτονται στο σύνολο τους» είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θόδωρος Κυζιρίδης.

Φωτογραφίες