Χρυσό μετάλλιο στους Πανελλήνιους Κολυμβητικούς Αγώνες Special Olympics από τον Παναγιώτη Θεοδώρου

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Χρυσό μετάλλιο στους Πανελλήνιους Κολυμβητικούς Αγώνες Special Olympics από τον Παναγιώτη Θεοδώρου

18 Οκτωβρίου 2022

Χρυσό μετάλλιο στους Πανελλήνιους Κολυμβητικούς Αγώνες Special Olympics από τον Παναγιώτη Θεοδώρου

Σίμος Δανιηλίδης: Οι διακρίσεις του Παναγιώτη αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

Στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022»

Νέα σημαντική διάκριση έφερε στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, αυτή τη φορά ένας νεαρός αθλητής των Special Olympics, σκορπίζοντας μηνύματα χαράς και ελπίδας.


Πρόκειται για τον μαθητή της Α' Λυκείου του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Πεύκων και δημότη Συκεών, Παναγιώτη Θεοδώρου, ο οποίος κατέλαβε σημαντικές διακρίσεις σε τρία συνολικά αγωνίσματα, στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics. Ο 16χρονος Παναγιώτης, που συμμετείχε στην Ομάδα Special Olympics της Θεσσαλονίκης, αγωνίστηκε με σθένος και αποφασιστικότητα καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στα 400 μέτρα ελεύθερο, ήρθε δεύτερος στα 100 μέτρα ελεύθερο και πήρε την τρίτη θέση στην σκυταλοδρομία 4Χ4.


Ο Παναγιώτης επέστρεψε στις Συκιές έχοντας στις αποσκευές του όλη την «τριπλέτα» των μεταλλίων, ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο. «Είμαστε περήφανοι γιατί τα παιδιά μας, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν, μέσα από διαρκή αγώνα και προσπάθεια κατακτούν τους στόχους τους, φτάνοντας να ανεβαίνουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και πρόσθεσε: «Ο Παναγιώτης δείχνει το δρόμο και γίνεται παράδειγμα, αγωνιζόμενος στο απαιτητικό αυτό άθλημα της κολύμβησης, θριαμβεύοντας στους Πανελλήνιους Αγώνες των Special Olympics. Οι διακρίσεις του μας γεμίζουν χαρά και τον ίδιο περηφάνια και ικανοποίηση για τη δικαίωση του αγώνα του, καθώς αποδεικνύει ότι με συνεχή προσπάθεια τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του, για τον συγκινητικό αγώνα που έδωσαν και την στήριξη που του παρέχουν. Θα είμαστε δίπλα στον Παναγιώτη, όπως και σε όλους τους αθλητές που αγωνίζονται πετυχαίνοντας τη δική τους προσωπική νίκη στον καθημερινό αγώνα της ζωής».


Ο κ.Δανιηλίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του Παναγιώτη, κ. Αλέξανδρο Θεοδώρου -με τον οποίο γνωρίζονται από τα σχολικά τους χρόνια- εκφράζοντας και προσωπικά τα συγχαρητήριά του για τις επιτυχίες του 16χρονου αθλητή και συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα διά ζώσης για να εκφράσει σε όλη την οικογένεια και προσωπικά στον Παναγιώτη τα συγχαρητήριά του, τόσο για τις επιτυχίες του όσο και για τα μηνύματα αγώνα και ελπίδας, που δίνει η οικογένεια Θεοδώρου σε όλες τις οικογένειες που έχουν μέλη τους άτομα με αναπηρίες.


Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2022», διοργανώθηκαν από τα Special Olympics Hellas στο Λουτράκι Κορινθίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου 2022. Ο Παναγιώτης ήταν σημαιοφόρος, εκπροσωπώντας την Κεντρική Μακεδονία στην τελετή έναρξης των Αγώνων, στους οποίους συμμετείχαν 900 αθλητές με νοητική αναπηρία απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και αγωνίστηκαν σε 7 επίσημα αθλήματα των Special Olympics (Κολύμβηση, Bocce, Ποδόσφαιρο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση - Ping-Pong, Μπάσκετ, Ποδηλασία και Στίβος). Η κολυμβητική Ομάδα Θεσσαλονίκης με προπονήτρια την Μαρτίνα Δάκου αποκόμισε πάνω από δέκα μετάλλια στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics 2022.

Φωτογραφίες