«Ο Σαϊντού Καμαρά να μείνει μαζί μας…»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Ο Σαϊντού Καμαρά να μείνει μαζί μας…»

8 Απριλίου 2022

«Ο Σαϊντού Καμαρά να μείνει μαζί μας…»

Ψήφισμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών υπέρ της χορήγησης ασύλου στον μαθητή-πρόσφυγα από τη Γουινέα που κινδυνεύει με απέλαση

«Ο Σαϊντού έχει την υποστήριξη όλης της σχολικής κοινότητας του σχολείου»

Τη συμπαράστασή του στο προσφυγόπουλο-μαθητή Σαϊντού Καμαρά, που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της απέλασης από τη χώρα μας, εκφράζει με ψήφισμά του ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, καλώντας ταυτόχρονα την Πολιτεία να εγκρίνει την αίτηση ασύλου.


Ο Σαϊντού Καμαρά από τη Γουινέα είναι ένα από τα χιλιάδες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που με κίνδυνο τη ζωή τους βρέθηκαν στη χώρα μας αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Τα τελευταία χρόνια φοιτά στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγ. Δημητρίου Αττικής και έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από τη συμμετοχή του στην παρέλαση της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου με το σχολείο του. Εξαιτίας της ενηλικίωσής του απειλείται πλέον με απέλαση, θέμα που έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης.


Ενόψει των αποφάσεων των αρμόδιων Οργάνων της Πολιτείας, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με ψήφισμά του, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ζητά «να μείνει μαζί μας». Αναλυτικά το ψήφισμα (78/1.4.2022) αναφέρει τα εξής:


«Ο Σαϊντού Καμαρά, έφτασε στην Ελλάδα το 2019, ταξιδεύοντας μόνος του από τη Γουινέα στα 14 του χρόνια, για να ξεφύγει από διακρίσεις και πείνα. Ήρθε στην χώρα μας ως ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας. Γράφτηκε στο σχολείο, έμαθε τη γλώσσα, παρακολούθησε σεμινάρια, εντάχτηκε στην κοινωνία. Το σημαντικότερο: έκανε φίλους, φίλους ζωής, συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους στη δομή φιλοξενίας, που τον περιέβαλαν με την αγάπη και την αλληλεγγύη τους. Και μπορεί να ονειρεύεται! Να ονειρεύεται σπουδές στην Ελλάδα, δουλειά και προσωπική εξέλιξη στην Ελλάδα, προκοπή στην Ελλάδα, κοντά στους φίλους του που τον στήριξαν και τους στήριξε. Και τώρα έλαβε απόφαση απόρριψης της αίτησής του για άσυλο!


»Ο Σαϊντού έχει την υποστήριξη όλης της σχολικής κοινότητας του σχολείου που απαιτεί να παραμείνει στη χώρα μας, αλλά το κράτος τού ετοιμάζει απέλαση.


»Ως Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών απευθύνουμε έκκληση να εγκριθεί η αίτηση ασύλου του Σαϊντού! Να μείνει μαζί μας! Για να συνεχίσει να ονειρεύεται».