Παππούδες και γιαγιάδες στα… ψηφιακά θρανία!

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Παππούδες και γιαγιάδες στα… ψηφιακά θρανία!

15 Απριλίου 2022

Παππούδες και γιαγιάδες στα… ψηφιακά θρανία!

Με ενθουσιασμό η συμμετοχή των πρώτων 62 μελών των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο πρόγραμμα του «ΝΟΗΣΙΣ» για τον «Ψηφιακό Γραμματισμό»

Εξοικείωση της Τρίτης Ηλικίας με τη σύγχρονη τεχνολογία για την καλύτερη εξυπηρέτηση στην καθημερινότητά της

Μαθητές ετών …ήντα στα θρανία της ψηφιακής τεχνολογίας! Και η ευκαιρία να αισθανθούν σύγχρονοι νέοι οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, που πρόσφερε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ), δεν πέρασε αναξιοποίητη!


Συνολικά 62 ηλικιωμένοι-μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, συνοδευόμενα από την αντιπρόεδρο του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ), Σοφία Ανδριανίδου παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΝΟΗΣΙΣ, στις εγκαταστάσεις του στη Θέρμη, που υλοποιεί για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.


Θέμα του σεμιναρίου και της εκπαίδευσης ο «Ψηφιακός Γραμματισμός στην Τρίτη Ηλικία», που υλοποιείται σε συνεργασία του ΝΟΗΣΙΣ με την Αυτοτελή Διεύθυνση Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Με εύκολο, κατανοητό και ψυχαγωγικό τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες εκπαιδευόμενους άνω των 65 να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τις βασικές διεργασίες της ψηφιακής πύλης gov.gr, αλλά και άλλες ψηφιακές εφαρμογές, είτε με τη χρήση υπολογιστή, εάν διαθέτουν, είτε με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου και του τάμπλετ.


Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, πήραν τη θέση τους στην αίθουσα Βιβλιοθήκης και με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώπιον τους ξεκίνησαν την περιήγησή τους στον ψηφιακό κόσμο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Στόχος και επιδίωξη να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή αυτονομία τους στη διαχείριση της καθημερινότητάς τους για την απόκτηση εγγράφων και εντύπων χωρίς να είναι αναγκασμένοι να ταλαιπωρούνται, να εξοικειωθούν με τα ηλεκτρονικά προκειμένου να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου τόσο με τις Υπηρεσίες και τους Οργανισμούς, όσο και με τα οικεία τους πρόσωπα, ή τον γιατρό τους.


Πριν την έναρξη των μαθημάτων, τα μέλη της αποστολής ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου «ΝΟΗΣΙΣ», όπως επίσης και στις μόνιμες εκθέσεις, την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία όπου παρουσιάζονται ομοιώματα αρχαίων ελληνικών και βυζαντινών εφευρέσεων, και την αίθουσα της Τεχνολογίας Μεταφορών όπου εκτίθενται εμβληματικά αυτοκίνητα.


Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του ΔΚΚΠΑ, και δημοτική σύμβουλο, Σοφία Ανδριανίδου, ήταν τέτοια η ικανοποίηση, η ευχαρίστηση και η χαρά των μελών των ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης (χθες και προχθές), που ζήτησαν να επαναληφθούν παρόμοιες ενημερώσεις και εκπαιδεύσεις. «Οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσές μας είχαν μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να μάθουν πώς να εκδίδουν υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις, να ενεργοποιούν τη δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης ή να εκδίδουν πιστοποιητικά δημοτολογίου ή ληξιαρχικές πράξεις, όπως επίσης να διεκπεραιώνουν τα αιτήματά τους μέσω τηλεδιάσκεψης με εκπρόσωπο των ΚΕΠ (MyKEPLive). Οι επισκέψεις αποδείχθηκαν πολύ χρήσιμες και θα επιδιώξουμε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ακόμη περισσότερα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου μας», ανέφερε η Σοφία Ανδριανίδου.

Φωτογραφίες