Με 6.500 ρίζες οπωροκηπευτικών τροφοδότησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τους Δημοτικούς του Λαχανόκηπους

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Με 6.500 ρίζες οπωροκηπευτικών τροφοδότησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τους Δημοτικούς του Λαχανόκηπους

15 Απριλίου 2022

Με 6.500 ρίζες οπωροκηπευτικών τροφοδότησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τους Δημοτικούς του Λαχανόκηπους

Διάθεση των φυτών στους ωφελούμενους των 100 κηπαρίων

Aυτονομία στην παραγωγή ειδών διατροφής τους σε λαχανικά

Παραπάνω από 6.500 ρίζες οπωροκηπευτικών, ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες, καρπούζια και σπόρους από μαϊντανό, άνιθο, σέλινο, κολοκύθι και φασολάκια πρόσφερε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών (Τμήμα Περιβάλλοντος) στους ωφελούμενους των 100 κηπάριων των τριών Δημοτικών Λαχανόκηπων στις Δημοτικές Ενότητες Συκεών και Πεύκων.


Όπως σημείωσε η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου Ειρήνη Καλάκου, «ευχόμαστε να έχουμε καλή σοδειά! Είμαστε στη διάθεση όλων των ωφελούμενων για ο,τιδήποτε χρειαστούν».


Η παροχή χρήσης των 100 κηπάριων στις δικαιούχες οικογένειες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί πλέον ως θεσμός, εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των δομών κατά της φτώχειας, τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας. Το πρόγραμμα υλοποιείται με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το δημοτικό ταμείο καθώς τα προηγούμενα χρόνια, παρά του ότι αξιολογήθηκε θετικά, αφαιρέθηκε από το έργο «Κοινωνικές Δομές κατά της φτώχειας» που συγχρηματοδοτούνταν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Με την καλλιέργεια των Δημοτικών Λαχανόκηπων οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν αυτονομία στην παραγωγή ειδών διατροφής τους σε λαχανικά, ελαφρύνουν τον οικονομικό τους προϋπολογισμό, ενώ έχουν την ευκαιρία να παράξουν αγνά προϊόντα καθώς η υλικοτεχνική υποστήριξη και η τεχνογνωσία που τους παρέχει ο δήμος μέσω των γεωπόνων του δήμου βασίζεται αποκλειστικά σε βιολογικές μεθόδους. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι η εργασία τους στον πρωτογενή τομέα συμβάλλει θετικά στην κοινωνική τους ένταξη.


Η επιλογή των 100 ωφελούμενων οικογενειών του προγράμματος γίνεται με κοινωνικά κριτήρια και η μόνη υποχρέωση που έχουν είναι η προσφορά του 10% της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.


Οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι λειτουργούν σε δυο Δημοτικές Ενότητες (Συκεών και Πεύκων) και περιλαμβάνουν τεμάχια των 50 τ.μ. Η Διεύθυνση Πρασίνου αναλαμβάνει την παροχή νερού για δωρεάν άρδευση, παροχή πόσιμου νερού, παροχή σπόρων και καλλιεργητικών εργαλείων, περίφραξη, φωταγώγηση, φύλαξη χώρου και κάθε επιπλέον βοήθεια που τυχόν θα χρειαστούν οι καλλιεργητές.

Φωτογραφίες