«Επόμενος στόχος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα»

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

«Επόμενος στόχος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα»

29 Απριλίου 2022

«Επόμενος στόχος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα»

Σαρωτικές επιδόσεις με μετάλλια για 19 αθλητές των Αθλητικών Σωματείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tae Kwon Do, όπου η ελληνική αποστολή κατέκτησε την κορυφή

Περηφάνια, χαρά και συγκίνηση στην ειδική Τελετή Βράβευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κλειστό Θέατρο Νεάπολης

13 χρυσά, 4 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια ήταν ο σαρωτικός απολογισμός των εντυπωσιακών επιδόσεων των αθλητριών και αθλητών των τριών Αθλητικών Σωματείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tae Kwon Do, όπου η Ελλάδα έφτασε στην κορυφή, κατακτώντας την 1η θέση στη γενική κατάταξη.


Η Εθνική μας ομάδα, που απαρτιζόταν από 154 αθλητές και αθλήτριες (η πιο πολυπληθής των τελευταίων ετών) ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwon–Do ITF Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και Βετεράνων, που διεξήχθη στην πόλη Πόρεκ της Κροατίας, με τη συμμετοχή αθλητών από 27 χώρες, επιστρέφοντας με 138 μετάλλια στις αποσκευές τους, (52 χρυσά, 42 αργυρά και 44 χάλκινα), σχεδόν τα διπλάσια σε σύγκριση με τη δεύτερη Τσεχία (72) και την τρίτη Βουλγαρία (63).


«Εκπροσωπείτε όχι μόνο το δήμο μας, αλλά ολόκληρη τη χώρα»


Τα θερμά του συγχαρητήρια, τη μεγάλη του χαρά και περηφάνεια υπογράμμισε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ειδικής Τελετής Βράβευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Κλειστό Θέατρο Νεάπολης, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, τονίζοντας σε όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές ότι «με τις επιδόσεις σας, αλλά κυρίως με τη στάση ζωής σας στέλνετε πολύ σημαντικά μηνύματα και αποτελείτε πολύ σπουδαίο παράδειγμα για τη νέα γενιά».


Όπως σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης «είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και πολύ περήφανοι γιατί ο δήμος μας πρωταγωνιστεί και σε αυτόν τον τομέα, τον τομέα του Tae Kwon Do, με τις τρεις ομάδες του δήμου μας (Α.Σ. Νεάπολης-Μακεδονική Δύναμη, Παναθλητικός Α.Ε. Συκεών και Α.Σ. TAEKWON-DO Επταπύργιο-Κάστρα), με εκατοντάδες παιδιά που ασχολούνται με αυτό το άθλημα εδώ και δεκαετίες και μάλιστα έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο να εκπροσωπούν όχι μόνο το δήμο μας, αλλά ολόκληρη τη χώρα στο Πανευρωπαϊκό και, γιατί όχι, του χρόνου και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτά τα δεκάδες χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια, έδωσαν τον αέρα στην ελληνική ομάδα να βγει πρώτη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».


«Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός, η καλύτερη προίκα για τη νέα γενιά»


«Γίνεται δουλειά βάθους και ουσίας σε ένα άθλημα που μέχρι πριν λίγες δεκαετίες όχι μόνο δεν ήταν γνωστό αλλά ήταν και παρεξηγημένο» συμπλήρωσε ο δήμαρχος, αναφέροντας ότι «ο δήμος μας είναι ένας από τους λίγους δήμους σε όλη τη Β. Ελλάδα που ασχολείται εδώ και δεκαετίες με το άθλημα του Tae Kwon Do, από τότε που πρωτοξεκινούσε στη χώρα μας. Ένα άθλημα το οποίο καλλιεργεί χαρακτήρες, προσωπικότητες, σμιλεύει αθλητές με αξίες, αρχές και ιδανικά».


«Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι η καλύτερη, η πιο ουσιαστική προίκα που μπορούμε και πρέπει να ετοιμάσουμε για τα παιδιά μας, είναι η μόρφωσή τους, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός» συμπλήρωσε ο κ. Δανιηλίδης.


«Του χρόνου να σας χειροκροτάμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα»


Ο δήμαρχος έδωσε τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, όλο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, τους προέδρους, όλα τα μέλη των ΔΣ των ομάδων του δήμου και «φυσικά τους προπονητές μας», ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα «στους γονείς που με πολλές θυσίες υποστηρίζετε τα παιδιά σας».


«Να συνεχίσετε έτσι αγαπημένες μας αθλήτριες και αθλητές. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε πολύ μεγάλο αγώνα και προσπάθεια για να έχουμε καλές και πολλές μεγάλες εγκαταστάσεις στη διάθεση όλων των αθλητών και των Ομοσπονδιών, έτσι ώστε να προσελκύουμε σταθερά και άλλα παιδιά στον αθλητισμό. Και εις ανώτερα. Ελπίζω του χρόνου να είμαστε εδώ για να σας χειροκροτήσουμε και να σας βραβεύσουμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα» τόνισε ο δήμαρχος.


«Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα. Πρόκειται για μία εξαιρετική, για μία μοναδική επιτυχία. Για πρώτη φορά στη ιστορία η Ελλάδα κατακτά την κορυφή. Συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριές μας, που επιβεβαίωσαν ότι η 2η θέση που κατακτήσαμε στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν ήταν τυχαία. Φτάσαμε στην κορυφή, υπερτερώντας σε όλα και με τεράστια διαφορά από τους δεύτερους, αφήνοντας μία σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Αποδείχθηκε ότι η δουλειά γίνεται από τη βάση, που είναι τα Σωματεία σε όλη τη χώρα, και είναι άριστη, με νέους προπονητές με δίψα και πάθος για το άθλημα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Αθλητικής Ομοσπονδίας Tae Kwon Do Ελλάδος Αναστάσιος Βαλασιάδης, ευχαριστώντας «θερμά τον δήμο για την εξαιρετική τιμή που μας κάνει και τον δήμαρχο και τη δημοτική Αρχή για τη στήριξη και την προαγωγή του αθλητισμού εδώ και χρόνια».


Για «ιδιαίτερη τιμή με τη βράβευση των παιδιών από το δήμο» έκανε λόγο και ο αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Αθλητικής Ομοσπονδίας Tae Kwon Do Ελλάδος Δημήτρης Καγιαμπίνης, ο οποίος υπογράμμισε την «άψογη συνεργασία με τα παιδιά». «Περάσαμε υπέροχα, το διασκεδάσαμε και ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Είναι υποχρέωσή μας να στηρίζουμε τις προσπάθειες των παιδιών και των γονιών τους για να φέρνουν τέτοιες διακρίσεις στην Ελλάδα μας και στο δήμο μας», πρόσθεσε.


«Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για όλους τους αθλητές μας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια τη χρονιά που πέρασε, η χώρα μας έδειξε ότι ανεβαίνει κάθε χρόνο και έχουμε δείξει ότι είμαστε η επόμενη μεγάλη υπερδύναμη. Όλοι οι προπονητές έχουν ανεβάσει το επίπεδο διδασκαλίας και έχουμε ένα πολύ υψηλό επίπεδο αθλητών με ρεαλιστικό επόμενο στόχο την τριάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του χρόνου» σημείωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής του Α.Σ. Νεάπολης Μακεδονική Δύναμη Νίκος Λεούσης


Τους 19 αθλητές, τους προπονητές Νίκο Λεούση του Α.Σ Μακεδονική Δύναμη Νεάπολης, Φώτη Φωτιάδη του Α.Σ. Επταπύργιο-Κάστρα, του Ευάγγελου Ποτουρίδη και του Γιάννη Ουζούνη του ΑΣ Παναθλητικός Συκεών και τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας βράβευσαν, μαζί με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών Κατερίνα Τσουκαλά, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών Δημήτρης Απατσίδης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, η αντιπρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Ειρήνη Καγιαμπίνη, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Σοφία Ανδριανίδου.


Η τελετή βράβευσης τελείωσε με μία εντυπωσιακή επίδειξη του αγωνίσματος αυτοάμυνας γυναικών που απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.

Φωτογραφίες