5ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής»: Μήνυμα ζωής από 92χρονο δρομέα!

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

5ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής»: Μήνυμα ζωής από 92χρονο δρομέα!

6 Μαΐου 2022

5ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής»: Μήνυμα ζωής από 92χρονο δρομέα!

Όλα έτοιμα για το σύνθημα της εκκίνησης

Περισσότεροι από 5.000 δρομείς και 200 εθελοντές θα συμμετάσχουν μεθαύριο, Κυριακή 8 Μαΐου, στη μεγάλη γιορτή μαζικού αθλητισμού που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η ΚΕΥΝΣ

Θέσεις στους βατήρες των δυο αφετηριών ετοιμάζονται να πάρουν οι περισσότεροι από 5.000 δρομείς, οι οποίοι συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών.


Πρόκειται για τον Λαϊκό Δρόμο «Παναγιώτης Αφαλής» που ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά, έχοντας καταγράψει στο ιστορικό τους μεγάλες επιτυχίες κατά τις προηγούμενες διοργανώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων ενήλικων δρομέων και παιδιών.


Ο 5ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής» θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Κυριακή 8 Μαΐου 2022, επιχειρώντας την επιστροφή του με τους καλύτερους όρους, μετά από απουσία δύο ετών λόγω των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την προστασία της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.


Το σύνθημα της εκκίνησης θα δοθεί από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη από τις αφετηρίες της Νεάπολης και των Συκεών, για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι του δήμου από το μήνυμα της ζωής, το οποίο θα εκπέμψουν δρομείς από τις μικρότερες έως και τις μεγαλύτερες ηλικίες.


Χαρακτηριστικότερες είναι οι συμμετοχές του 92χρονου κ. Φίλιππου Καζέπη και της 84χρονης κας. Φανής Βαρθολομαίου, μέλος του Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης, που θα τρέξουν στη διαδρομή των 5.000 μ. και 1.000 μ. αντίστοιχα, αποτελώντας έτσι τους γηραιότερους δρομείς. Στον αντίποδα θα βρίσκονται παιδιά που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, που θα διανύσουν την απόσταση των 1.000 μ. συνοδευόμενα από τους γονείς τους. Στο τέλος των διαδρομών όλοι θα γίνουν μια παρέα στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» στις Συκιές, όπου και ο τερματισμός, για να τιμήσουν ομάδες και αθλητές για τις μεγάλες διακρίσεις τους στον αθλητισμό.


Ο αθλητικός αυτός θεσμός είναι αφιερωμένος στον πρώην δήμαρχο Συκεών Παναγιώτη Αφαλή (1916-2015) που συνέδεσε το όνομά του με τις Συκιές, αφού διετέλεσε δήμαρχος επί σειρά ετών, και συγκεκριμένα από το 1964 έως το 1967, μια θητεία που διακόπηκε εξαιτίας του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, και από το 1975 έως το 1989. Προς τιμήν του, μάλιστα, ο δήμος, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε στη μετονομασία του πάρκου και της οδού Ελπίδος σε πάρκο «Παναγιώτης Αφαλής» και οδός Παναγιώτη Αφαλή, αλλαγή που επίσημα γνωστοποιήθηκε σε όλους τους δημόσιους φορείς και Οργανισμούς, ενώ ετοιμάζεται και ειδική μεγάλη εκδήλωση.


Οι διαδρομές


Ο 5ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής» θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαδρομές, των 5.000 μ., και των 1.000 μ., με αφετηρίες το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη) και το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές) και κοινό τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» στις Συκιές, με ελεύθερη και δωρεάν συμμετοχή των δρομέων. Η διοργάνωση υλοποιείται με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.


Όλο αυτό το διάστημα η ΚΕΥΝΣ και το Γραφείο Αθλητισμού παραμένουν σε διαρκή κινητοποίηση φροντίζοντας για τη διευθέτηση και των τελευταίων λεπτομερειών, ενώ έτοιμοι να βρεθούν στις επάλξεις είναι και οι περίπου 200 εθελοντές που θα συνδράμουν στην επιτυχή και ασφαλή διοργάνωση.


Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφαλή κίνηση των αθλούμενων με τη συνδρομή ιατρών, διασωστών και οχημάτων της ΕΔΟΜΑΚ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών θα υπάρχουν από τους διοργανωτές κατά μήκος των διαδρομών.

Ο δρόμος των 5.000 μ. θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. με αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη και θα καταλήξει στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» με υπολογιζόμενο χρονικό όριο τις δύο ώρες.


Η διαδρομή, δε, είναι η εξής: Ελευθ.Βενιζέλου-Κασταμονής-Μητροπόλεως-Γληνού-Οδ. Ελύτη-Μ. Τριανταφυλλίδη-Ελ.Βενιζέλου-Ανδ.Παπανδρέου-Κύπρου-Ρ.Φερραίου-Επταπυργίου-Οδ.Φωκά-Ζαχ. Γουναρίδη-Καρόλου Κουν, όπου και τερματίζουμε στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης». Να σημειωθεί ότι ο δρόμος των 5.000μ. θα χρονομετρηθεί (αριθμός συμμετοχής και όνομα δρομέα) με ενσωματωμένο κατάλληλα προγραμματισμένο ηλεκτρονικό τσιπ καταγραφής χρόνου (UHFRFID).


Στο λαϊκό δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φεραίου), ενώ στον τερματισμό θα διατίθεται νερό, χυμός και φρούτο. Αποδυτήρια θα υπάρχουν στην αφετηρία (γήπεδο Νεάπολης) και στον τερματισμό (Γυμναστήριο Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών), ενώ η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων που θα συμμετάσχουν στα 5.000μ. θα γίνει στην αφετηρία και η παράδοσή τους στον τερματισμό.


Ο δρόμος των 1.000 μ. θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Στ. Σαράφη και Ι.Μιχαήλ 1), με τερματισμό, επίσης, το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13), με υπολογιζόμενο χρόνο τη μια ώρα. Η διαδρομή, δε, είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή-Ελ. Βενιζέλου- Ανδρέου Δημητρίου-Ρήγα Φεραίου-Καρόλου Κουν.

Φωτογραφίες