Η αντιπυρική θωράκιση σε ετοιμότητα…

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Η αντιπυρική θωράκιση σε ετοιμότητα…

19 Μαΐου 2022

Η αντιπυρική θωράκιση σε ετοιμότητα…

Άσκηση στο Δημοτικό Άλσος Συκεών για τον έλεγχο του συστήματος πυρασφάλειας και του πυροσβεστικού μηχανολογικού εξοπλισμούς

Σίμος Δανιηλίδης: Καλύτερη ασπίδα προστασίας του δάσους η στάση ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον

Το Δημοτικό Άλσος Συκεών (Δενδροφυτεία) είναι καλά προστατευμένο από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς, και ο δημοτικός μηχανολογικός εξοπλισμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι έτοιμος να παρέμβει σε κάθε περίπτωση ανάγκης για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού που θα απειλήσει το περιαστικό περιβάλλον.


Οι διαπιστώσεις αυτές προέκυψαν κατά την άσκηση ετοιμότητας που έγινε σήμερα το πρωί στον μοναδικής αξίας πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής της Δ.Ε. Συκεών, τον οποίο καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες πολίτες ακόμη και από την ευρύτερη περιοχή.


Παρουσία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη τέθηκε σε λειτουργία και έλεγχο όλο το σύστημα πυρασφάλειας του Δημοτικού Άλσους Συκεών. Αυτό αποτελείται από τη δεξαμενή χωρητικότητας 100 και πλέον κυβικών μέτρων νερού, που λειτουργεί με την υποστήριξη δυο βασικών αντλιών (ηλεκτροκίνητη και πετρελαιοκίνητη) και μιας τρίτης βοηθητικής, ενώ στην έκταση των 72 στρ. είναι διασκορπισμένες 32 «φωλιές» και 31 κρουνοί, που βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.


Στην άσκηση συμμετείχαν σήμερα και το μεγάλο πυροσβεστικό όχημα που χρησιμοποιεί σε 24ωρη βάση η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΔΟΜΑΚ), και το οποίο πρόσφατα έχει επισκευαστεί πλήρως, και δύο από τα τρία οχήματα τύπου 4Χ4 που διαθέτουν δεξαμενή νερού και κανονάκι ρίψης.


«Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε και ο δήμος μας φρόντισε έγκαιρα, με όλο τον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας, να είναι έτοιμος σε κάθε περίπτωση ανάγκης. Ωστόσο, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε σε αυτό, ούτε και στην ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την οποία έχουμε άριστη συνεργασία. Οφείλουμε όλοι οι πολίτες να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο αυτή και με στάση ευθύνης να προστατεύουμε τον δασικό μας πλούτο, αλλά και να αποφεύγουμε κάθε ενέργεια που θα δημιουργήσει κίνδυνο πυρκαγιάς. Κι αυτή η στάση μας είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας του περιβάλλοντος», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος άσκησε έλεγχο καλής λειτουργίας των συστημάτων και εξοπλισμών πυρασφάλειας.


Έκκληση στους πολίτες


«Για μια ακόμη φορά κάνουμε έκκληση στην περιβαλλοντική ευαισθησία όλων των συμπολιτών μας ώστε να γίνουμε όλοι προστάτες και φύλακες-πρασινοφρουροί του δάσους. Με τεταμένη την προσοχή τους στον περιφερειακό δρόμο, στους ανισόπεδους κόμβους, μέσα στο περιαστικό δάσος του Σέιχ-Σου και στη Δενδροφυτεία, θα πρέπει να αναφέρουν και να καταγγείλουν στο 199 και στο 100 οποιαδήποτε ύποπτη εγκληματική ενέργεια εμπρησμού πέσει στην αντίληψή τους», προσθέτει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης απευθυνόμενος στους πολίτες.


«Η άσκηση ήταν επιτυχής για έναν επιπλέον λόγο καθώς εντοπίστηκαν κάποιες ήσσονος σημασίας παράμετροι που αντιμετωπίζονται άμεσα για την εξασφάλιση της μέγιστης θωράκισης του Άλσους και του περιαστικού μας πλούτου», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης, ο οποίος είχε και τον συντονισμό της επιχείρησης.

Στην άσκηση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές, ενώ συμμετείχαν ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Μηνάς Μοναστηρίδης, τα στελέχη των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών Βασίλης Χατζηναούμ, Νίκος Γκούντας, Χρήστος Σαρηγιαννίδης και Ανδρέας Δημητράδης. Με την ομάδα της ΕΔΟΜΑΚ, που συντόνισε ο Πέτρος Μενεξές, συμμετείχαν οι εθελοντές Μιλτιάδης Παπαδόπουλος, Αχιλλέας Ζαχαρίας, Θοδωρής Νεβετσιώτης, Μαρία Αποστολίδου και Νίκος Καπουτσιδιανός.

Φωτογραφίες

ΕΓΓΡΑΦΑ