Στην αφετηρία της η εκστρατεία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Στην αφετηρία της η εκστρατεία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης

7 Ιουνίου 2022

Στην αφετηρία της η εκστρατεία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης

Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών από 18 έως 25 Ιουνίου

Εξόρμηση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας Σίμος Δανιηλίδης: Οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν…

Με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, όπως έχει οριστεί η 14η Ιουνίου, ανοίγουν οι δρόμοι της μεγάλης εξόρμησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην κοινωνία, με στόχο να δυναμώσει το κίνημα ενόψει της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που διοργανώνεται μέσα στον Ιούνιο.


Πρόκειται για τη δεύτερη εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα διαφορετικά σημεία και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Αγ. Παύλος), από το Σάββατο 18 έως και το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, και με σύνθημα «Στις κρίσεις απαντούμε με κοινωνική αλληλεγγύη». Κατά τη διάρκειά της οι εθελοντές μπορούν να εγγράφονται στον κατάλογο των δωρητών οργάνων σώματος, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών, ενώ μπορούν να προσφέρουν και βλαστοκύτταρα. Την ίδια ώρα, θα συγκεντρώνονται και φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά για παιδιά και ενήλικες, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου και την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων της δημοτικής δομής.


Κι αυτή η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων και επιβεβλημένων μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19.


«Οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν ποτέ και η προσφορά ζωής και αγάπης προς τον συνάνθρωπό µας δεν γνωρίζει περιορισμούς. Οι μέρες που περάσαμε και περνάμε είναι δύσκολες για όλους και όλες µας, αλλά πολύ περισσότερο για τους πάσχοντες συνανθρώπους µας που στηρίζουν την ελπίδα τους σε μια σταγόνα από το πολύτιμο αίμα µας και δίνουν τη δική τους προσωπική μάχη στο παρασκήνιο του κορωνοϊού, και μάλιστα σε μια περίοδο που στα νοσοκομεία µας καταγράφεται δραματική έλλειψη αίματος. ∆εν εφησυχάζουμε, αλλά συνεχίζουμε να βοηθάμε και να προσφέρουμε σε όσες και όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη», τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


Συγχαίροντας και ευχαριστώντας «από καρδιάς όλους και όλες που ανταποκρίνεστε σταθερά στο κάλεσμά µας», ο δήμαρχος απευθύνει γενική πρόσκληση σε παλιούς και νέους εθελοντές να συμμετάσχουν στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, στέλνοντας όλοι μαζί «ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα ζωής, αισιοδοξίας κι ελπίδας», λειτουργώντας ως «µία γροθιά για όλους, γνωστούς και αγνώστους, που µας χρειάζονται», όπως αναφέρει.

Το πρόγραμμα


Κι αυτή η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ. Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», και με την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων και φορέων. Αρωγοί και συνοδοιπόροι στις επιτυχημένες διοργανώσεις εθελοντικής αιμοδοσίας είναι η Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, οι Ιεροί Ναοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων «ΠΑΡΧΑΡ», ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, ο Σύλλογος Γυναικών «Εστία», η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Καλλιθέας» Συκεών και οι μαθητές των Λυκείων του δήμου.


Στην τελευταία, δε, αιμοδοσία συμμετείχαν: 1ο ΓΕΛ Συκεών, 2ο ΓΕΛ Συκεών, 1ο ΓΕΛ Νεάπολης, 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης, V STROM, 10ο Δημ. Σχολείο Συκεών, ΕΔΟΜΑΚ, 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, 4ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Συκεών, 1ο ΕΠΑΛ Συκεών, 2ο ΓΕΛ Νεάπολης, ΖΕΥΣ Συκεών ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ.


Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:


♦ Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 // 9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημ. Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα)

♦ Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 // 8 π.μ.-2 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές

♦ Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές

♦ Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές

♦ Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Στρ. Στ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ 1, Συκιές

♦ Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

• Δημ. Κατάστημα Νεάπολης // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη

• Δημοτικό Γυμναστήριο Αγ. Παύλου // 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Ανθέων 14, Αγ. Παύλος

♦ Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημ. Κατάστημα Νεάπολης

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη

♦ Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 // 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημ. Κατάστημα Νεάπολης

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη


Δημοτικός μηχανισμός σε δράση


Ήδη ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε κινητοποίηση για τη μετάδοση του μηνύματος της προσφοράς και αλληλεγγύης σε όλη την κοινωνία, ανεβάζοντας τον πήχη της συγκέντρωσης μονάδων αίματος ακόμη ψηλότερα. Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας τον περασμένο Φεβρουάριο συμμετείχαν 551 εθελοντές αιμοδότες και 538 στην αντίστοιχη του Ιουνίου του 2021.


Στο πλαίσιο αυτό, το σύνθημα της εκστρατείας θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 από κεντρικό σημείο της Δ.Ε. Συκεών με ειδικό δρώμενο, που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, για να ακολουθήσουν περιοδείες μικτών κλιμακίων σε όλο τον δήμο, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.


ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

• Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 - 7:30 μ.μ. - Επταπυργίου με Πρεμετής, Συκιές

• Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 - 7:30 μ.μ. – Λεωφόρος Γεωργίου Παπανικολάου, Πεύκα

• Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 - 7:30 μ.μ. Πλατεία Ειρήνης, Νεάπολης Ρολόι)

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

• Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 - 10 π.μ. - Λαϊκή Αγορά Πεύκων

• Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 - 10 π.μ. - Λαϊκή Αγορά Συκεών (Ρήγα Φεραίου)

• Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 - 10 π.μ. - Λαϊκή Αγορά Αγ. Παύλου

• Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 - 10 π.μ. - Λαϊκή Αγορά Νεάπολης-Αγ. Στεφάνου

• Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 - 10 π.μ. - Λαϊκή Αγορά Νεάπολης, περ. Στρεμπενιώτη


«Η παρουσία των συμπολιτών μας είναι πολύτιμη για να συνεχίσουμε αδιάκοπα και χωρίς περιορισμούς τον αγώνα μας για τη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση όλων απέναντι στον θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας. Και όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή των εθελοντών στην εκστρατεία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η χαρά μας βλέποντας ότι ο αγώνας μας θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη», σημειώνει σε μήνυμά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου.


Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2313.313117, -151 & -154


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

-Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας – Τηλ.: 2313.313160

-Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών – Τηλ.: 2313.313151, -117, -154

Φωτογραφίες