Αγώνες ορεινής ποδηλασίας στο Δημοτικό Άλσος Συκεών

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Αγώνες ορεινής ποδηλασίας στο Δημοτικό Άλσος Συκεών

10 Ιουνίου 2022

Αγώνες ορεινής ποδηλασίας στο Δημοτικό Άλσος Συκεών

Κανονικά αύριο το απόγευμα η μεγάλη διοργάνωση της ΕΣΠΜΑΘ στη Δενδροφυτεία

Με τη στήριξη του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της ΚΕΥΝΣ

Με τη συμμετοχή του στη διοργάνωση των αγώνων ορεινή ποδηλασίας ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει τις πρωτοβουλίες στήριξης του ποδηλάτου και ως αθλήματος, συμμετέχοντας στην επίσημη διοργάνωση της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΣΜΑΘ).


Πρόκειται για τους αγώνες για το Κύπελλο ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ-XCC) της ΕΠΣΜΑΘ που έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, στο Δημοτικό Άλσος Συκεών (Δενδροφυτεία), η οποία αναμένεται να πλημμυρίσει από περισσότερους από 150 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες από τη Μακεδονία και Θράκη. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΠΣΜΑΘ, η διοργάνωση έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί κανονικά, με την απόφαση για το ενδεχόμενο της αναβολής να λαμβάνεται επί τόπου αναλόγως των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν κατά τις ώρες των αγώνων.


Οι αγώνες του Cross-Country αφορούν τις κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων, Μίνι Μεγάλα (αγόρια & κορίτσια), Μίνι Μικρά (αγόρια & κορίτσια), που θα συμμετάσχουν στο ιδιαίτερα δημοφιλές αγώνισμα του ΜΤΒ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδρομή, που αναπτύσσεται σε μήκος 1.870 μέτρων, και θα είναι σηματοδοτημένη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αποτελεί μία από τις ιδανικότερες για τη διεξαγωγή αγώνων ορεινής ποδηλασίας. Το αγωνιστικό διήμερο πρωταθλήματος της ΕΠΣΜΑΘ συμπεριλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.


Η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί στις 4:30 μ.μ. με την κατηγορία Μίνι Μικρών (Α-Θ) για να ακολουθήσουν οι επόμενες με τελευταία την εκκίνηση των Παίδων και Κορασίδων στις 6:15 μ.μ.


Κατά την διάρκεια των αγώνων θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλά που ορίζει η Ε.Ο.Π. Σε περίπτωση που οι συνθήκες κατά της πανδημίας το επιτρέπουν, θα υπάρξουν απονομές επί τόπου μετά το πέρας των αγώνων, που υπολογίζεται στις 7 μ.μ.