Παλέτες φράκαραν ρέμα στα Πεύκα!

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Παλέτες φράκαραν ρέμα στα Πεύκα!

16 Ιουνίου 2022

Παλέτες φράκαραν ρέμα στα Πεύκα!

Επιχείρηση καθαρισμού του ρέματος στη οδό Νερομύλων από συνεργείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Κλιμάκια στους δρόμους για έλεγχο των φρεατίων

Στον άμεσο καθαρισμό του ρέματος των Νερομύλων από τα ογκώδη και τα φερτά υλικά προχώρησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, αποκαθιστώντας πλήρως τη ροή των υδάτων.


Η παρέμβαση από τα συνεργεία του δήμου έγινε αμέσως την επόμενη ημέρα της έντονης καταιγίδας που έπληξε το σύνολο της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής (Τρίτη 14.6.2022), που είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθεί μεγάλος όγκος φερτών υλικών (κορμοί δένδρων, πέτρες, κ.λπ.) από το δάσος του Σέιχ-Σου, αλλά και παλέτες που φράκαραν τους μεγάλους σωλήνες του ρέματος. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νεροποντής ομάδα του δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Τάσο Τσακιρίδη, περιόδευσε με ειδικό όχημα στα επικίνδυνα σημεία των ρεμάτων στα όρια των οικισμών Συκεών και Πεύκων, όπου συναντώνται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα, και διενήργησαν έλεγχο για την καλή λειτουργία τους.


Επί τόπου στην περιοχή του ρέματος της οδού Νερομύλων βρέθηκε χθες, Τετάρτη 15.6.2022, το ειδικό συνεργείο του δήμου, το οποίο, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Τάσου Τσακιρίδη και του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Μηνά Μοναστηρίδη, απομάκρυναν από το σημείο διάβασης σχεδόν τρεις τόνους υλικών. Την ίδια ώρα, κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας περιοδεύουν στους δρόμους του δήμου κι ελέγχουν τα φρεάτια, παρεμβαίνοντας άμεσα στις περιπτώσεις που χρειάζονται καθαρισμό.


«Η ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη ροή των υδάτων στα ρέματα που κατεβαίνουν από το δάσος, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν ζημιές σε παρακείμενα κτίρια. Το πρόβλημα επικεντρώθηκε στον παραπόταμο στα όρια της οδού Νερομύλων με Ίμβρου, στον οικισμό των Πεύκων, όπου από τα φερτά υλικά φράκαραν οι σωλήνες της γεφυρούλας, τους οποίους καθαρίσαμε άμεσα. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Υπηρεσία μας δεν δέχθηκε κλήσεις για επείγοντα περιστατικά, ούτε είχαμε κάποιες οχλήσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης.

Φωτογραφίες