Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι εγγραφές για το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης-Νεάπολης

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι εγγραφές για το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης-Νεάπολης

20 Ιουνίου 2022

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι εγγραφές για το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης-Νεάπολης

Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 7 μ.μ.

Απολυτήριο Γυμνασίου δωρεάν για όλους τους ενήλικες σε δύο χρόνια

Συνεχίζονται μέχρι τις 30 Ιουνίου οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-2023 στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης-Νεάπολης, ενώ την Πέμπτη 30 Ιουνίου, το Σχολείο θα πραγματοποιήσει Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, στις 7 το απόγευμα, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης).


Το 1ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης-Νεάπολης είναι το πρώτο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετράει 21 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον χώρο της Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε ενηλίκους που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο. Τα μαθήματα είναι απογευματινά, ώστε οι εργαζόμενοι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να παρακολουθούν χωρίς πρόβλημα και μετά από μόλις δύο χρόνια σπουδών (Α΄ κύκλος και Β΄ κύκλος) οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι, αφού ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους επιτυχώς, χωρίς εξετάσεις, λαμβάνουν Απολυτήριο ισότιμο με του Γυμνασίου.


Το 1ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης-Νεάπολης είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ενηλίκων, οι εκπαιδευόμενοι δεν έχουν εξετάσεις και βαθμούς, λαμβάνουν περιγραφικές αξιολογήσεις και αποφοιτούν βάσει του ενδιαφέροντος και της ανταπόκρισής τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.


Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το 1ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης-Νεάπολης, εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του Α΄ και Β΄ κύκλου του ΣΔΕ θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενώ απόφοιτοι του σχολείου θα μιλήσουν για τη συνολική τους εμπειρία κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής τους.


Στη συνέχεια εκπαιδευόμενοι και των δύο κύκλων θα παρουσιάσουν τα έξι πρότζεκτ (σχέδια δράσης) των έξι τμημάτων αντίστοιχα: A1- «Γίνομαι μοντέρνος καλλιτέχνης», Α2-«Θεατρολογήματα», Α3-«Ανακύκλωση για μια καλύτερη ζωή», Β1-«Ο γύρος της Ευρώπης σε ένα πρότζεκτ», Β2- «Αλήθειες, μισές αλήθειες και ψέματα και η ψυχολογία του όχλου», Β3-«Γνωρίζεις αγγλικά και δεν το ξέρεις», ενώ θα παρουσιαστούν δράσεις που έγιναν εντός αλλά και εκτός σχολείου και στο τέλος θα απονεμηθούν τα Απολυτήρια Γυμνασίου και οι έπαινοι στους αποφοίτους του Β΄ κύκλου του σχολείου.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


-Εγγραφές καθημερινά: 5 μ.μ.-8 μ.μ., στο κτιριακό συγκρότημα των 1ου και 3ου Γυμνασίου Νεάπολης, περιοχή Στρεμπενιώτη

-Τηλέφωνα επικοινωνίας (απογευματινές ώρες, 5μ.μ.-8μ.μ.): 2310.672715, 6980073341

Φωτογραφίες