Αγάπη, ανθρωπιά, συμμετοχή στην αιμοδοσία

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Αγάπη, ανθρωπιά, συμμετοχή στην αιμοδοσία

23 Ιουνίου 2022

Αγάπη, ανθρωπιά, συμμετοχή στην αιμοδοσία

Οι εθελοντές αιμοδότες στήριξαν και στηρίζουν τον συνάνθρωπο

♦ Αυξημένη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του δήμου ♦ Συγκεντρώθηκαν 321 μονάδες αίματος σε έξι ημέρες

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 25 Ιουνίου η εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του δημάρχου ήταν πολύ μεγάλη, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 10% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή. Ως χθες, είχαν συλλεγεί 321 φιάλες αίματος και 13 συνδημότες δήλωσαν τον εαυτό τους ως δότες μυελού των οστών.


«Είναι καθήκον και υποχρέωση. Είναι αγάπη και ανθρωπιά. Με αυτά ως γνώμονα, καλώ και πάλι όλους τους πολίτες, δημότες και μη, να προσφέρουν στον άρρωστο συμπολίτη αίμα, και στον εαυτό τους την ικανοποίηση που μόνο η αγάπη προς τον συνάνθρωπο μπορεί να προσφέρει. Ως δήμαρχος, θέλω να καλέσω και πάλι όλους, σήμερα και αύριο, να προσφέρουν το ελάχιστο για να εισπράξουν το μέγιστο : το ευχαριστώ του συνανθρώπου τους. Ειδικότερα καλώ τα νέα παιδιά, από 17 ετών και πάνω διότι αντιπροσωπεύουν το μέλλον» είπε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.


«Η προσφορά των εθελοντών πολιτών είναι ανεκτίμητη, μια και μιλάμε για την σωτηρία ανθρώπινων ζωών. Αγάπη, ανθρωπιά, συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα. Πέντε συνιστώσες που οδηγούν σε μια επιτυχημένη πορεία. Όσο οι πολίτες και οι δημότες ανταποκρίνονται, εμείς θα συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας» συμπλήρωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου. Χθες, έδωσαν αίμα εθελοντές της ΕΔΟΜΑΚ, στελέχη του Ελληνικού ορειβατικού συλλόγου και στελέχη της Ουκρανικής κοινότητας Θεσσαλονίκης μαζί με τον πρόεδρο Νικόλαο Κοσίτσκι.


Το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο στην αιμοδοσία. Συμπεριλαμβάνει δότες μυελού των οστών, δότες αιμοπεταλίων, δωρητές οργάνων και συσκευές συλλογής βλαστοκυττάρων σε συνεργασία με το μόνο πιστοποιημένο κέντρο περισυλλογής, που στεγάζεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου.


♦ Η προσφορά πορτοκαλάδας και νερού στους εθελοντές αιμοδότες είναι μια χορηγία της εταιρείας Βίκος.


Το πρόγραμμα


Κι αυτή η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ. Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», και με την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων και φορέων.


Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:


♦ Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

• Δημ. Κατάστημα Νεάπολης // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη


♦ Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημ. Κατάστημα Νεάπολης

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη


♦ Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 // 9 π.μ.- 2 μ.μ.

Δημ. Κατάστημα Νεάπολης

Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περ. Στρεμπενιώτη


-Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2313.313117, -151 & -154

Φωτογραφίες