Οι πολίτες έχουν τον λόγο

Πίσω στα Νέα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΝΕΑ

/

Οι πολίτες έχουν τον λόγο

23 Ιουνίου 2022

Οι πολίτες έχουν τον λόγο

Σε δημόσια διαβούλευση ως τις 4 Ιουλίου το σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

♦ Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επιζητά τη γνώμη των πολιτών ♦ Ενημέρωση, άποψη, συμμετοχή στην απόφαση

Η μαζική συμμετοχή των πολιτών σε κάθε ενέργεια του δήμου είναι η βάση της επιτυχίας της. Χωρίς αυτήν, κάθε προσπάθεια δεν πετυχαίνει στον απόλυτο βαθμό οπότε, για άλλη μια φορά, ο δήμος καλεί τους πάντες σε μια ακόμη ανοιχτή δημόσια διαβούλευση.


Η δημιουργία δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη του την έκταση είναι ο στόχος του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Εκτός από την περιβαλλοντική αναβάθμιση όμως, ζητούμενο είναι και η συμμετοχή των πολιτών. Αρχικά στη λήψη των αποφάσεων αλλά και αργότερα, όταν το σχέδιο αρχίσει να υλοποιείται με χρονικό ορίζοντα πενταετίας. Ήδη, το ΣΦΗΟ (σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων) έχει κάνει τα πρώτα βήματα : το 1ο στάδιο, η χαρτογράφηση και το προσχέδιο των σημείων που θα τοποθετηθεί ο εξοπλισμός, έχει τελειώσει. Με αυτό ως βάση, έχουν αναπτυχθεί τρία σενάρια. Η τοποθέτηση ενός σημείου φόρτισης προϋποθέτει θέσεις στάθμευσης, οι οποίες δεν αφορούν μόνο σε ΙΧ, αλλά και σε ταξί, αναπηρικά οχήματα, φορτηγά τροφοδοσίας και τουριστικά λεωφορεία. Από τα τρία προσχέδια, αυτό που προσφέρει τις περισσότερες λύσεις είναι εκείνο που συνδυάζει σαν κριτήρια επιλογής των θέσεων φόρτισης, τα σημεία που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών. Πόσο μάλλον όταν προβλεφθεί και η φόρτιση μικρότερων οχημάτων, όπως ποδηλάτων και scooters.


Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης απηύθυνε σε όλους τους πολίτες, επιχειρηματίες, φορείς και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο να εξετάσουν το προσχέδιο για το ΣΦΗΟ. Το ζητούμενο είναι ένα : να επιλεγούν σημεία φόρτισης πρακτικά και με μεγάλους χώρους στάθμευσης, με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση, κοντά σε σημεία που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος. Κι όλ’ αυτά χωρίς να επιβαρύνεται το κυκλοφοριακό του δήμου, αλλά να βελτιώνεται.


Για τη συμμετοχή σας στην ανοιχτή διαβούλευση, επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Ερωτηματολόγιο στο πλαίσιο της Διαβούλευσης ΣΦΗΟ Δήμου Νεάπολης-Συκεών