«Ποντιακός Ελληνισμός 1909-1923»

Πίσω στην Ατζέντα
Αρχική

/

Ενημέρωση

/

ΑΤΖΕΝΤΑ

/

«Ποντιακός Ελληνισμός 1909-1923»

Πότε: 13/03/2023

Ομιλία

Πού: Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών

«Ποντιακός Ελληνισμός 1909-1923»

O Κωνσταντίνος Φωτιάδης είναι ο ομιλητής στο Λαϊκό Επιμορφωτικό Πανεπιστήμιο της ερχόμενης Δευτέρας 13 Μαρτίου στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων).

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα μιλήσει στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας με θέμα «Ποντιακός Ελληνισμός 1909-1923».


Ο κ. Φωτιάδης θα φωτίσει κρίσιμες πτυχές της πρώτης γενοκτονίας του 20ου αιώνα εκατό χρόνια μετά: «Σήμερα έχουμε στη διάθεση μας άπειρα επίσημα προξενικά ντοκουμέντα που τεκμηριώνουν το έγκλημα της γενοκτονίας, που διαπράχθηκε σε βάρος των χριστιανικών λαών της περιούσιας γης του πλανήτη μας. Ωστόσο, οι διεθνείς οργανισμοί, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, οι ελεγχόμενες έδρες Διεθνούς Δικαίου, τα ερευνητικά κέντρα ανάδειξης και καταδίκης των γενοκτονιών και κυρίως οι επιζώντες των θυμάτων, εγκλωβισμένοι από τις διακρατικές ίντριγκες και τις περιφερειακές ισορροπίες δεν μπόρεσαν ακόμη να πετύχουν την καθολική καταδίκη των πρωταιτίων», πρόκειται να τονίσει μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Κ. Φωτιάδης.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επαναλαμβάνει τη σημασία που έχει για τον καθένα και την καθεμία από εμάς ξεχωριστά να γνωρίζουμε την ιστορία μας για να μπορούμε να είμαστε ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος.


Το φετινό ΛΕΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών με γενική θεματική ενότητα «Γεωπολιτική της Ελλάδας και του Ελληνικού Χώρου» ολοκληρώνεται την Τετάρτη 22 Μαρτίου με την εξ αναβολής, λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ομιλία του πρώην υπουργού Άμυνας και επίτιμου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Φραγκούλη Φράγκου με θέμα «Ελληνοτουρκικά και Νικόλαος Πλαστήρας ‘Ό Μαύρος Καβαλάρης’». Η ομιλία του κ. Φράγκου θα γίνει στον ίδιο χώρο επίσης στις 6 μ.μ.

Υπεύθυνη του ΛΕΠ είναι η αντιπρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Ειρήνη Καγιαμπίνη ενώ την επιμέλεια του συγκεκριμένου κύκλου υπογράφει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

 

 

INFO:

-Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων)

-Ώρα έναρξης: 6 μ.μ.

-Είσοδος ελεύθερη για το κοινό


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

- Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

- Ώρα: 18:00

- Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών

- Είσοδος ελεύθερη για το κοινό